9 верес. 2010 10:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

29

0

Вінницька область не продаватиме неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби

Вінницька область не продаватиме неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби

Кожна четверта людина, яка знаходиться на диспансерному обліку області з алкогольною залежністю - молодь від 14 до 35 років


Вінницька область не продаватиме неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби

У Вінницькій області стартує акція «Я не продаю неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби».

Про це повідомляє Головне управління з питань внутрішньої політики у справах засобів масової інформації та зв`язків з громадськістю Вінницької облдержадміністрації.

За повідомленням, кожна четверта людина, яка знаходиться на диспансерному обліку області з алкогольною залежністю є молодою людиною від 14 до 35 років.

У зв’язку з негативною статистикою щодо вживання молоддю алкоголю та тютюнових виробів з ініціативи управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації прийнято рішення про проведення обласної акції «Я не продаю неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби», яка є складовою всеукраїнської акції.

Проведення такого заходу спрямоване на посилення відповідальності дорослих за втягування дітей та молоді до вживання алкоголю та куріння.

«Ми, як представники влади, не можемо стояти осторонь у вирішенні цієї суспільної проблеми», - сказала заступник голови Вінницької облдержадміністрації Любов Спірідонова.

Вона наголосила, що проведення акції саме зараз є доречним тому, що з 1 вересня розпочався новий навчальний рік, активізувалось життя у мікрорайонах загальноосвітніх, професійних та вищих навчальних закладів і саме зараз особливого контролю потребують заклади торгівлі, громадського харчування, особливо ті, які знаходяться поблизу закладів освіти.

«Першочергове завдання, яке стоїть перед нами, це налагодження конструктивної взаємодії усіх структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів влади, які працюють у напрямку запобігання негативним проявам у дитячому та молодіжному середовищі», - вважає Л.Спірідонова.

Також затверджений план заходів за участю усіх відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації для належної організації та проведення акції на Вінниччині.

 

ВИННИЦА.info


0
0