26 лип. 2010 10:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

46

0

Вінницька область вчила доїти корів 6 країн світу

Вінницька область вчила доїти корів 6 країн світу

на базі "Брацлава" пройшов Міжнародний симпозіум з машинного доїння

 


Вінницька область вчила доїти корів 6 країн світу

У Немирівському районі Вінницькій області за підтримки Міністерства промислової політики України проходив 15 Міжнародний симпозіум по машинному доїнню сільськогосподарських тварин.

Про це повідомляє Головне управління з питань внутрішньої політики у справах засобів масової інформації та зв`язків з громадськістю Вінницької облдержадміністрації.

Симпозиум відбувся під головуванням Віце-прем‘єр-міністра України Віктора Слаути за участі представників шести країн світу, а саме Росії, Білорусії, Молдови Латвії та Ізраїлю.

Відкриваючи симпозіум В. Слаута зазначив, що уряд вживає заходів для подальшого розвиту вітчизняного тваринництва, зокрема зменшив обсяги ввозу в Україну імпорту м‘яса на 60 тис. тонн, що дасть поштовх для нарощування потенціалу українських виробників м’ясо-молочної продукції. Встановлюється відповідний ціновий індикатор Аграрного фонду, що стабілізує ціноутворення в аграрному секторі економіки. Передбачається впровадження сучасних агротехнічних новинок за рахунок Агролізингу в усі сфери АПК та суттєвий розвиток страхового фонду.

В перший день проведення симпозіуму відбулося ознайомлення з лідером машинобудування області – ВАТ «Брацлав», група компаній якого на сьогоднішній день є єдиною в Україні, що займається науковими дослідженнями, розробкою, конструюванням, монтажем і сервісним обслуговуванням обладнання для виробництва молока і промислового свинарства.

Підприємство представило нові розробки в галузі доїльного обладнання. Також учасникам симпозіуму продемонстровані й автоматизована система управління фермою і нова розробка підприємства – фермський комбайн для роздачі кормів ємністю 9 та 12 кубічних метрів, серійний випуск яких розпочато у минулому році.

Також у рамках проведення симпозіуму учасники ознайомлюються з новинками у процесах механізації тваринницьких ферм, з веденням виробничого процесу на підприємстві «Брацлав» та із застосуванням нових розробок на Літинському племоб’єднанні та в агрофірмі «Радівка».

Довідка.

Вінниччина посідає 3 місце в державі за обсягами загального валового продукту АПК, в тому числі 1 місце з рослинництва та 7 в тваринницькій галузі. Зокрема, Вінницька область є лідером з виробництва молока та м’ясопродуктів.

 

ВИННИЦА.info

 


0
0