7 верес. 2010 11:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

17

0

Вінницька облрада додала медиків двом закладам

Вінницька облрада додала медиків двом закладам

збільшила штатну чисельність працівників Центру профілактики та боротьби зі СНІДом та спеціалізованого будинку дитини з ураженням центральної нервової системи


Вінницька облрада додала медиків двом закладам

Вінницька облрада збільшила штатну чисельність працівників Вінницького обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом та Вінницького обласного спеціалізованого будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки.

Про це зазначено у відповідних рішеннях Вінницької обласної ради.

Згідно рішення облрада вирішила збільшити на 20 ліжок ліжковий фонд Вінницького обласного спеціалізованого будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки та відповідно штатну чисельність працівників на 20 посад у тому числі: середній медичний персонал – 10 осіб та молодший медичний персонал – 10 посад.

Облрадою також вирішено збільшити штатну чисельність медичних та інших працівників Вінницького обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом на 4 посади.

Під час розгляду цього питання із зауваженнями виступив депутат Вінницької обласної ради Валерій Коровій, який зазначив, що облдержадміністрацію та профільні управління, враховуючи вкрай важкий стан фінансування закладів охорони здоров’я області в 2010 році, зобов’язано провести комплекс заходів щодо скорочення чисельності ліжко-місць на 10%. «За рахунок яких закладів ви збираєтесь збільшити загальну штатну чисельність на 24 одиниці?», - запитав В.Коровій у начальника управління охорони здоров’я та курортів Вінницької облдержадміністрації Лідію Діденко.

За її словами, збільшення чисельності у будинку дитини на 20 чоловік передбачено в межах загальної чисельності посад працівників закладів охорони здоров’я фонду оплати праці кошторисних асигнувань затверджених обласним бюджетом на 2010 рік. «на сьогодні першочергово визначено питання про необхідність створення центрів реабілітації на базі будинків дитини для надання допомоги зазначеній категорії дітей. Питання не стоїть про збільшення, питання стоїть - щодо кількості в межах загальної чисельності кадрів, які знаходяться в будинку дитини», - пояснила Л.Діденко.

Вона також зазначила, що по Центру СНІД, то тут іде питання про створення Центру моніторингу. «Якщо ми його створюємо, і перед ним ставляться завдання, то відповідно, що в цьому центрі повинен хтось працювати. Передбачено 4 посади – одна з яких лікарська, одна посада оператора, одна посада соціального працівника і одна посада медичної сестри», - сказала Л.Діденко.

Вона зауважила, що питання про скорочення на 10% працюючих є актуальним, і відповідне питання вивчається по тим закладам охорони здоров’я, які сьогодні недопрацьовують, де іде недовикористання ліжкового фонду. «Саме по тих лікувальних установах варто піднімати питання про скорочення чисельності працюючих, але ніяким чином не по будинку дитини і не по Центру СНІД», - сказала Л.Діденко.

Після виступу начальника управлінні охорони здоров’я та курортів Вінницької облдержадміністрації голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний підкреслив, що Вінницька область як по першому, так і по другому питанню займає останні місця. «Я вважаю, що ці питання потрібно підтримати, тому що ми на це не виділяємо ні додаткових коштів з бюджету, ні додаткових одиниць. Вони їх знайдуть в межах загальної чисельності», - сказав свою позицію Г.Заболотний.

В результаті голосування «за» рішення щодо збільшення штатної чисельністі працівників Вінницького обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом проголосувало 75 депутатів облради та Вінницького обласного спеціалізованого будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки – 76 депутатів із 79 присутніх.

 

ВИННИЦА.info


0
0