28 лют. 2017 14:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

62

0

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч гривень для журналістів. Оголосили конкурс

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч гривень для журналістів. Оголосили конкурс

 Вінницька облрада підготувала 100 тисяч гривень для журналістів. Оголосили конкурс


Вінницька облрада підготувала 100 тисяч гривень для журналістів. Оголосили конкурс

 У Вінницькій області вперше в Україні започаткували конкурс для журналістів, яким передбачено висвітлення реформи місцевого самоврядування та децентралізації. Конкурс проводиться в трьох номінаціях. Для нагородження переможців виділили 100 тис. гривень.

Про це під час прес-конференції 28 лютого повідомив голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник.

«Сьогодні Вінницька обласна рада однією з перших в Україні оголосила конкурс журналістських робіт щодо висвітлення, щодо аналізу, популяризації процесу реформи місцевого самоврядування.

Ми виділили перший транш 100 тис. гривень на перші роботи. Затвердили склад конкурсної ради. Термін подання матеріалів до 1 квітня», - повідомив Анатолій Олійник.

Радник Уряду України з питань децентралізації Даніель Попеску говорить, що процес децентралізації дуже важливий для країни, але спостерігається низька поінформованість мешканців.

«Процес децентралізації важливий для України і це пріоритет для влади. Досягнуто багато прогресу. Я 20 років працював з процесом, пов’язаних з децентралізацією в Європейських країнах. Можу з впевненістю сказати, що в Україні цей процес був дещо швидшим ніж в інших країнах.

Ми провели опитування і з’ясувалось, що жителі були не дуже добре проінформовані про процес, який відбувався. Ми хочемо залучити журналістів, щоб якомога більше інформувати населення про процес децентралізації», - зазначив Даніель Попеску.

Народний депутат України Сергій Кудлаєнко, зазначає, що журналістські роботи повинні бути об’єктивними, щоб можна було побачити і позитивні зміни, і «підводні камені» реформи.

«Питання роз’яснювальної роботи і організації зустрічей в селах та громадах, які проходять шлях об’єднання, він не достатньо ефективний. Наше завдання – прийти в кожну територіальну громаду, в кожну сільську раду з депутатським корпусом і пояснити як це правильно зробити і які будуть від цього переваги.

Ми сьогодні даємо можливість нашим журналістам висвітлювати тему. Інформація вкрай важлива. Хотілось щоб вона була максимально реальна, щоб потім ми мали можливість врахувати це в подальшій нашій роботі», - говорить Сергій Кудлаєнко.

Метою конкурсу є підвищення обізнаності населення Вінницької області про переваги і здобутки реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, а також про кращі практики, ініціативи й позитивні зрушення в розвитку територіальних громад.

Конкурс проводиться в номінаціях: «Краща онлайн-публікація», «Краща стаття», «Кращий радіо- або відеоматеріал».

Приймаються роботи, що вийшли у світ в період з 1 квітня 2016 року по 1 квітня 2017 року. Заявки приймаються до 1 квітня 2017 року. Форма заявки на сайті обласної ради.

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч гривень для журналістів. Оголосили конкурс

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч гривень для журналістів. Оголосили конкурс - фото 2

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч гривень для журналістів. Оголосили конкурс - фото 3

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч гривень для журналістів. Оголосили конкурс - фото 4

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч гривень для журналістів. Оголосили конкурс - фото 5

Вінницька облрада підготувала 100 тисяч гривень для журналістів. Оголосили конкурс - фото 6

Вінниця.info