31 січ. 2017 14:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

81

0

Вінницька облрада проситиме Уряд призупинити реформу з медичними округами та вирішить з посадою заступника голови. Скликають позачергову сесію

Вінницька облрада проситиме Уряд призупинити реформу з медичними округами та вирішить з посадою заступника голови. Скликають позачергову сесію

 На 3 лютого скличуть позачергову сесію облради


Вінницька облрада проситиме Уряд призупинити реформу з медичними округами та вирішить з посадою заступника голови. Скликають позачергову сесію

 3 лютого планують провести позачергову сесію Вінницької обласної ради, щоб затвердити звернення до Уряду про призупинення постанови Кабміну щодо створення госпітальних округів. На сесії розглянуть питання про складання депутатських повноважень Олександром Качуром та вирішать щодо посади заступника голови обласної ради.

Про це сьогодні 31 січня повідомила перший заступник голови Вінницької обласної ради Людмила Щербаківська.

«Враховано пропозиції 8 районних рад, які на сесіях прийняли відповідні звернення, що вони не погоджуються з тим, які зміни планують зробити стосовно госпітальних округів. На рівні області була створена робоча група із залученням голів рад, депутатів обласної ради, представників департаменту охорони здоров’я. Прийнято спільне звернення.

Депутати підписались про скликання позачергової сесії на 3 лютого. Сьогодні буде підписано відповідне розпорядження», - повідомила Л. Щербаківська.

За словами першого заступника голови, на позачергову сесію винесуть і «кадрове питання» щодо звільнення Олександра Качура.

«В нас є заява депутата обласної ради, заступника голови ради про складання повноважень. Тому буде виноситись і це питання. Звичайно ми ще винесемо питання по змінах до статутів підприємств. Сьогодні сформуємо порядок денний», - додала Л. Щербаківська.

В зверненні депутати проситимуть Кабінет міністрів та Верховну Раду України:

  • Призупинити дію постанови КМУ від 30 листопада 2016 року № 932 «Про затвердження порядку створення госпітальних округів».

  • Ухвалити закон України про реформування галузі охорони здоров’я, в якому чітко визначити етапи та цілі зазначеного процесу, а також джерела фінансування, виходячи з потреб населення в медичній допомозі.

  • Напрацювати відповідну нормативно-правову базу щодо впровадження реформи в галузі охорони здоров’я з реальними термінами її поетапної реалізації.

  • Прийняти нові закони «Про охорону здоров’я в Україні» та «Про медичне страхування», де передбачити різні форми надання медичних послуг населенню, визначити об’єм та рівень надання медичних послуг населенню за державні кошти (сектор гарантованого державного забезпечення, страхування; страхові кампанії з надання медичних послуг і контролю за якістю надання медичних послуг).

  • Впровадженню реформи в галузі охорони здоров’я України має передувати широкомасштабна інформаційна кампанія та громадські обговорення із залученням медичної спільноти, представників громадськості, засобів масової інформації.

Нагадаємо, 3 січня Олександр Качур написав заяву про складання депутатських повноважень.

Як відомо, На Вінниччині плaнується створення 3-х госпітaльних округів. Однак, чимало громад не вдоволені проектами госпітальних округів, за якими область поділено на три частини, та не вірять, що центральна влада не закриватиме їх лікарень. Це призвело до кількох мітингів у Шаргороді. В ОДА, пояснили причини «медичних бунтів».

Вінниця.info