12 січ. 2011 16:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

47

0

Вінницька облрада проведе свою сесію на курорті

Вінницька облрада проведе свою сесію на курорті

Одним з основних питань на сесії буде винесена Концепція реформи місцевого самоврядування.


Вінницька облрада проведе свою сесію на курорті

28 січня відбудеться чергове засідання обласної Ради, яке проведуть у Хмільнику.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради

Сесію проведуть «на виїзді» у зв’язку з тим, що 25-27 січня та 31 січня-2 лютого у Хмільнику в два етапи відбуватимуться навчання депутатів облради 6 скликання, голів районних рад, сільських, селищних, міських голів.

Відтак, у проміжку між заїздами самоврядців було вирішено провести сесію обласної Ради.

Одним з основних питань на сесії буде винесена Концепція реформи місцевого самоврядування.

Прес-служба облради також повідомляє, що в прцесі навчальних курсів самоврядці області прослухають теоретичні лекції та візьмуть участь у практичних заняттях.

Заняття вестимуть голова обласної Ради Сергій Татусяк («Сучасний стан та перспективи розвитку місцевого самоврядування в Україні та області»), голова облдержадміністрації Микола Джига, заступники голови облдержадміністрації Володимир Барецький, Іван Мовчан, Роман Аксельрод, Любов Спірідонова, прокурор Вінницької області Олександр Шморгун, начальники управлінь, політологи, експерти.

Попередньо планується, що лекцію про Програму співробітництва Європейського Союзу «Східне партнерство» прочитають польські експерти, спеціально запрошені з цією метою на Вінниччину, та представники Адміністрації Президента України.

Такі навчання для новообраних депутатів та голів – це вже багаторічна традиція обласної Ради. З кожним новим скликанням назрівають нові проблеми, нові реалії самоврядування, нові законодавчі норми діяльності, які мусить знати кожен посадовець. «У цьому скликанні близько 50% новообраних голів місцевих рад, – їм ці навчання дуже потрібні», – зауважив голова облради Сергій Татусяк.

ВИННИЦА.info


0
0