30 берез. 2016 13:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

131

0

Вінницька облрада розірве співпрацю з Росією

Вінницька облрада розірве співпрацю з Росією

Вінницька облрада вирішила розірвати співпрацю з Росією


Вінницька облрада розірве співпрацю з Росією

 30 березня під час сесії Вінницької обласної ради підтримано депутатський запит Щодо розірвання угод про співробітництво Вінницької області з територіально-адміністративними одиницями Російської Федерації.

Дане питання на голосування виніс «свободівець» Олексій Фурман.

Обранці не підтримали рішення з першого разу, оскільки не вистачило голосів, адже перед цим представники «Свободи» та частина "Батьківщини" покинули сесійну залу через неприйняте звернення щодо політвязнів.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій закликав депутатів не ігнорувати голосування, оскільки на Сході від рук російських агресорів загинуло багато українців.

«Я вас дуже попрошу, давайте перестанемо зривати сьогоднішню сесію обласної ради. Не найдеться в цій залі такої людини, яка не проголосує за це рішення. Ми маємо справу з тими, хто, коли нас треба було підтримати, поховалися в кущі. І на сьогоднішній день це аморально навіть вести дискусію про якісь там пільги. Обійдемося. Ракети самі робимо.

Я хотів би попросити вас дуже добре розуміти, що ми повинні бути мудрими, чесними і історія сама розставить все не свої місця. Хочу попросити всіх, хто знаходиться у цій залі, давайте відкинемо всі амбіції», - сказав Валерій Коровій.

З аналогічним проханням до колег звернувся і депутат від БПП "Солідарність" Юрій Мазур, він попросив представників "Свободи", які були ініціатором питання повернутись до сесійної зали і проголосувати, а потім робити "демарш".

Біля мікрофону Юрій Мазур 

Вінницька облрада розірве співпрацю з Росією

Після повторного голосування 44 депутати проголосували звернення, яким підтримали пропозицію: "Вжити Вінницькою обласною державною адміністрацією та Вінницькою обласною радою заходів щодо розірвання укладених та діючих двосторонніх угод про співробітництво з регіонами, розташованими на території Російської Федерації". 

Вінницька облрада розірве співпрацю з Росією - фото 2

Вінницька облрада розірве співпрацю з Росією - фото 3

Вінницька облрада розірве співпрацю з Росією - фото 4

Нагадаємо, що розпочалася сесія Вінницької облради нагородженнями і криками через не проголосоване звернення про прлітв'язнів. Після перерви депутати проголосували  за кандидатури двох громадян, що увійшли до поліцейської комісії. Анатолій Олійник заявиви про створення двох міжфракційних груп. 

ВИННИЦА.info