7 груд. 2010 16:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

53

0

Вінницька влада та поляки хочуть зробити авіарейс «Вінниця-Лодзь» популярним

Вінницька влада та поляки хочуть зробити авіарейс «Вінниця-Лодзь» популярним

Керівництво Вінницької області та представники аеропортів міст Лодзі та Вінниці обговорили програму переведення авіарейсів сполученням «Вінниця-Лодзь-Вінниця» в режим регулярних


Вінницька влада та поляки хочуть зробити авіарейс «Вінниця-Лодзь» популярним

Керівництво Вінницької області та представники аеропортів міст Лодзі та Вінниці обговорили програму переведення авіарейсів сполученням «Вінниця-Лодзь-Вінниця» в режим регулярних.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

6 грудня голова обласної Ради Сергій Татусяк, міський голова Володимир Гройсман провели робочу нараду із директором аеропорту «Лодзь» Лєшеком Кравчиком, фінансовим директором аеропорту «Лодзь» Іреніушем Дульчиком, президентом центру торгівлі «Птак» Павелом Бабскі та Генеральним консулом республіки Польща у Вінниці Кшиштофом Свідереком.

Сторони домовилися напрацювати спільну програму на 3-6 місяців регулярних рейсів з Вінниці до Лодзі. За словами Лєшека Кравчика, перше, що мають зробити сторони, – це зайнятися промоцією проекту.

– У Лодзі не вистачає інформації про те, чим приваблива Вінниччина та її сусідні регіони. Думаю, коли поляки матимуть більше інформації про вашу область, то й частіше літатимуть до вас, – зауважив директор аеропорту «Лодзь».

Як повідомив пан Кравчик, якщо налагодяться регулярні перельоти між Вінницею і Лодзю, польська сторона готова знизити ціни на квитки вдвічі.

Натомість Сергій Татусяк пообіцяв польським партнерам, взяти під особистий контроль питання авіасполучення між вінницьким та польським регіонами.

– Ми залучатимемо до цього і сусідні області, які входять до консульського округу. Я вже направив листи до керівників Хмельницької, Житомирської та Чернівецької областей з тим, аби влада цих регіонів активно долучилася до розвитку авіасполучення до Польщі, – сказав С.Татусяк.

За пропозицією польської сторони, у разі успішної реалізації програми регулярних пасажирських авіарейсів до Польщі, сторони впроваджуватимуть вантажні перевезення, використовуючи потужності аеропортів двох регіонів.

Нагадаємо, що 15 жовтня вінницький аеропорт прийняв перший літак авіарейсу «Вінниця-Лодзь-Вінниця» з офіційною делегацією Лодзинського воєводства на борту.

У грудні 2008 року Кабінет Міністрів відкрив міжнародний пункт пропуску через державний кордон для повітряного сполучення в аеропорту "Вінниця" (Вінницька область).

У травні 2008 Міністерство транспорту та зв'язку видало ліцензію аеропорту "Вінниця" на обслуговування внутрішньодержавних пасажирських авіарейсів.

 

ВИННИЦА.info


0
0