26 трав. 2011 12:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

50

0

Вінницьке сміття сортуватимуть

Вінницьке сміття сортуватимуть

25 травня Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил надання послуг з вивезення побутових відходів.


Вінницьке сміття сортуватимуть

25 травня Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил надання послуг з вивезення побутових відходів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Виконавець послуг з вивезення побутових відходів з певної території тепер обов’язково визначатиметься на конкурсних засадах відповідним органом місцевого самоврядування. В свою чергу власники або балансоутримувачі житлових будинків, земельних ділянок повинні будуть укладати договори з особою, яка визначена виконавцем послуг з вивезення побутових відходів та забезпечувати роздільне збирання побутових відходів. Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов поінформував, що Уряд 25 травня вніс відповідні зміни до Правил надання послуг з вивезення побутових відходів. За його словами, зміни також передбачають, що вивезення побутових відходів здійснюватиметься відповідно до схеми санітарного очищення населених пунктів із забезпеченням роздільного збирання побутових відходів. Крім того, каже урядовець, великогабаритні та ремонтні відходи у складі побутових повинні вивозитися окремо від інших видів відходів.

«Змінами також визначено поняття «небезпечні відходи у складі побутових відходів», які також повинні збиратися окремо, а також відокремлюватися на етапі збирання чи сортування і передаватися споживачам та виконавцям послуг з вивезення побутових відходів спеціалізованим підприємствам, які мають ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами», - сказав Віктор Тихонов.

Довідка

Небезпечні відходи у складі побутових відходів, як визначено тепер змінами до Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, - відходи, що утворюються в процесі життя і діяльності людини в житлових та нежитлових будинках і мають такі фізичні, хімічні, біологічні чи інші небезпечні властивості, які створюють або можуть створити значну небезпеку для навколишнього природного середовища або здоров’я людини та які потребують спеціальних методів і засобів поводження з ними.

ВИННИЦА.info


0
0