22 квіт. 2016 11:13

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Місто
0

138

0

Вінницькі активісти та мерія знаходять компроміс по притулку. Тварин не будуть вбивати

Вінницькі активісти та мерія знаходять компроміс по притулку. Тварин не будуть вбивати

 У Вінниці планують переписати програму охорони тваринного світу та регулювання чисельності тварин


Вінницькі активісти та мерія знаходять компроміс по притулку. Тварин не будуть вбивати


 У Вінниці тривалий час йде дискусія щодо створення притулку для бездомних тварин, основним «каменем спотикання» є прописаний в положенні пункт про евтаназію тварин після 45-денного їх перебування в притулку. Вінничани писали петицію в мерію, та збирались на громадські слухання, які виявились інформаційним зібранням через неналежно оформлені документи. Але врешті представники мерії та захисники тварин таки знайшли спільну мову. Пункт про евтаназію тварин після 45-днів перебування їх в притулку домовились виключити з Програми.

Як розповіли в департаменті міського господарства, проект притулку для тварин вже розробили, але поки що його не мають права оприлюднювати. Відомо, що притулок буде зведений на пустирі по вулиці Гонти (заїзд з Київської).

«Житлової забудови поруч з майбутнім притулком немає, з однієї сторони пустир, з іншої – гаражі. Проектом передбачено три вольєрних блоки, загальною чисельністю на 130 вольєрів. В кожному вольєрному блоці буде приміщення для санітарної обробки тварин, та харчоблок, де тваринам готуватимуть їсти. Також буде адміністративне приміщення та приміщення ветеринарної клініки», - повідомив працівник департаменту міського господарства Сергій Пасічник.

В мерії зазначили, що знайшли спільну мову із громадськими активістами-захисниками тварин в питанні будівництва притулку.

Депутат Вінницької міської ради Ганна Давиденко, повідомила, що до Програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності тварин у м. Вінниці на 2016-2020 роки, внесуть зміни, пункт про евтаназію тварин виключать. Програму оприлюднять і 12 травня проведуть громадські слухання.

«До Вінниці приїдуть представники міжнародної організації Nature Watch і в червні вони з волонтерами проведуть перерахунок безпритульних тварин в місті. Потім тварин будуть стерилізувати та ставити їм чіпи», - розповіла Ганна Давиденко.

«Хочу наголосити, щоб виключити будь-які маніпуляції на цю тему. Результатом ефективної реалізації нової Програми зі змінами має бути підвищення комфортного життя для усіх мешканців Вінниці. Людей - у першу чергу, щоб вони себе почували захищеними від безпритульних тварин, та братів наших менших - теж мешканців Вінниці - собак і котів», - зазначила депутат.

Нагадаємо, рішення про створення муніципального притулку викликало чималий резонанс серед захисників тварин.

ВИННИЦА.info