29 листоп. 2010 14:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

41

0

Вінницькі ДАІшники наказали близько 300 порушників-пішоходів безкоштовним кіносеансом

Вінницькі ДАІшники наказали близько 300 порушників-пішоходів безкоштовним кіносеансом

У Вінниці за день співробітники державтоіспекції виявили близько 300 пішоходів-порушників правил дорожнього руху


Вінницькі ДАІшники наказали близько 300 порушників-пішоходів безкоштовним кіносеансом

У Вінниці за день співробітники державтоіспекції виявили близько 300 пішоходів-порушників правил дорожнього руху.

Про це повідомляє прес-служба Державтоінспекції Вінниччини.

За повідомленням, головною метою відпрацювання правоохоронців було - привчити пішоходів до дотримання Правил дорожнього руху, а саме переходу проїзної частини дороги тільки у відведених місцях з дотриманням правил особистої безпеки. Не менш важливим завданням є також контроль і забезпечення надання водіями переваги у русі пішоходам на пішохідних доріжках та регульованих перехрестях.

За 10 місяців 2010 року на автошляхах області загинули 20 людей і 146 отримали травми та каліцтва. У порівнянні з попереднім роком росту автопригод за участю пішоходів не відбулося, проте, дисципліна серед цієї категорії значно погіршилася, що спонукало Державтоінспекцію Вінниччини до радикальних кроків.

Для проведення відпрацювання Державтоінспекцією були визначені усі небезпечні місця, дні та години найвищого ризику для пішоходів. Зібрана та опрацьована інформація допомогла оперативно використати патрульні екіпажі у необхідних місцях, що посприяло підвищенню безпеки дорожнього руху. У найбільш небезпечних місцях обласного центру за допомогою гучномовців до учасників дорожнього руху доводилась інформація про автопригоди та звернення Державтоінспекції про необхідність дотримання Правил дорожнього руху.

Усіх виявлені правопорушники - пішоходи безкоштовно переглянули спеціально підготовлений відеофільм, сюжети якого складають хронікальні кадри з місць автопригод.

«Такий спосіб профілактики виправдовує себе, адже переглянувши реальні події з місць ДТП та наслідки людської халатності і безвідповідальності, до яких призводять порушення пішоходами правил безпеки, люди усвідомлюють цінність власного життя. Як показала практика, жоден правопорушник після перегляду відеофільму не віднісся з байдужістю до побаченого», - сказав начальник профілактичної служби УДАІ підполковник міліції Володимир Мотичко.

 

ВИННИЦА.info


0
0