25 січ. 2011 17:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

57

0

Вінницькі депутати поїхали навчатись на курорт

Вінницькі депутати поїхали навчатись на курорт

депутати почують «лекції» на теми з розвитку місцевого самоврядування, агропромислового комплексу, інфраструктури територіальних громад; з планування розвитку територій; про боротьбу зі злочинністю; політико-правові аспекти боротьби з корупцією; впровадження енергозберігаючих технологій; реформування земельних відносин


Вінницькі депутати поїхали навчатись на курорт

У Хмільнику в санаторії «Поділля» 25 січня розпочалось навчання депутатів обласної ради шостого скликання, голів районних рад, сільських, селищних, міських голів. Перша хвиля навчання триватиме до 28 січня, а 1-4 лютого 2011 – друга хвиля навчання.

З першу, усі учасники зібрання привітали квітами та оплесками іменників-колег із Днем народження – їх виявилось двоє.

Після чого, вітаючи «учнів» з початком занять голова Вінницької обласної ради Сергій Татусяк повідомив, що навчання націлене на те, щоб депутати познайомились та поспілкувались між собою адже в такому спілкуванні є потреба. «Після виборів 30 жовтня майже 40% міських, селищних голів обрані вперше; з 27 голів районних рад – вперше обрані 17; з 18 міських голів – уперше 7; з 28 селищних голів – 15; з 661 сільських голів вперше обрано 250», - повідомив С.Татусяк.

У вітальному слові голова Вінницької облради доповів, що за 3 місяці своєї діяльності вже визначено обсяги завдань, які стоять перед територіальною громадою, сільськими радами. «В той же час за браком досвіду, в нас є потреба у спілкуванні з досвідченими сільськими головами, які поділяться своїм досвідом», - сказав С.Татусяк.

За його словами, проведення таких навчань – є ефективним, і це доведено практикою попередніх подібних заходів.

Депутатам пообіцяли, що протягом чотирьох днів навчання вони побачать гостей з Києва, а саме на виїзне засідання обласної сесії планується візит міністра АПК України Миколи Присяжнюка.

Вирішено, що заняття розпочинатимуться з «лекцій» (виступів), потім питання-відповіді та робота в секціях («круглі столи» та обговорення).

Зокрема депутати почують «лекції» на теми з розвитку місцевого самоврядування, агропромислового комплексу, інфраструктури територіальних громад; з планування розвитку територій; про боротьбу зі злочинністю; політико-правові аспекти боротьби з корупцією; впровадження енергозберігаючих технологій; реформування земельних відносин.

Також депутатів «просвітять» в основних напрямках пенсійної реформи та прочитають лекції з етики та етикету.

С.Татусяк порекомендував усім присутнім на навчанні депутатам – налаштуватись на продуктивну роботу, а у разі потреби, приймати лікувальні процедури та кожному «забрати до дому отримані знання».

ВИННИЦА.info


0
0