4 серп. 2010 18:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

45

0

Вінницькі інваліди накупили палаток

Вінницькі інваліди накупили палаток

створюють туристичний клуб для людей з обмеженими фізичними можливостями


Вінницькі інваліди накупили палаток

Проект «Створення умов для доступного туризму та активного відпочинку людей з інвалідністю», який розроблено Вінницькою громадською організацією «Гармонія» та міським центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді став переможцем конкурсу проектів розвитку територіальних громад Вінницької області.

Про це повідомляє Управління у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради

За словами голови Вінницької громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» Раїси Панасюк, на сьогоднішній день курортні зони, заклади відпочинку, в тому числі і приватні, не готові надати послуги для людей на візках.

«Цей проект дасть можливість створити  додаткові умови для відпочинку людей з обмеженими фізичними можливостями. Додаткове обладнання, забезпечення особистої гігієни, зручності для ночівлі, допоможе людям на візках щороку на рівні з іншими вибирати, де й коли відпочивати», - повідомила Раїса Панасюк. .

У рамках проекту буде створено перший та єдиний у Вінницькі області «Туристичний клуб для людей з обмеженими фізичними можливостями». Як вважає Раїса Панасюк, це стане першим кроком до започаткування доступного туризму. Упродовж місяця більше 30 людей на візках візьмуть участь у туристичних походах маршрутами «Вінниця – Буша» та «Вінниця - Бубнівка».

Перемога у конкурсі дала можливість закупити спеціальне обладнання для створення комфортних умов для відпочинку людям на візках. Це кухонний інвентар для приготування їжі, туристичні палатки, спальні мішки, біотуалети тощо. Також відпочинок забезпечуватиметься необхідною кількістю обізнаних волонтерів, які допомагатимуть людям з обмеженими фізичними можливостями у туристичних походах.

 

ВИННИЦА.info


0
0