15 серп. 2011 11:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

41

0

Вінницькі міліціонери вчились розганяти футбольних фанів

Вінницькі міліціонери вчились розганяти футбольних фанів

В Калинівці відбулися навчання Вінницького гарнізону міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України по припиненню групових порушень громадського порядку, та затриманню активних учасників акції під час проведення «Євро-2012»


Вінницькі міліціонери вчились розганяти футбольних фанів

12 серпня на території аеродрому внутрішніх військ МВС України у місті Калинівці відбулися навчання особового складу Вінницького гарнізону міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України по припиненню групових порушень громадського порядку, та затриманню активних учасників акції під час проведення Чемпіонату «Євро-2012».

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю управління Міністерства внутрішніх справ України у Вінницькій області.

Мета навчань - вдосконалення знань, умінь та навичок з організації та управління підпорядкованими силами, взаємодії між структурними підрозділами під час можливих порушень громадського порядку в період проведення «Євро-2012».

Події розгортались за наступним сценарієм. На центральні площі міста Вінниці, біля приміщення міськвиконкому, де розміщується фан-зона для футбольних вболівальників, зібрались біля широкоформатного екрану близько 1000 чоловік для перегляду матчів Чемпіонату Європи 2012 з футболу. Під час трансляції матчу у ворота збірної команди України було забито гол. Збірна нашої держави фактично програла гру та припинила участь у Чемпіонаті. Це призвело до різкої зміни настрою серед вболівальників, особливо, в середовищі футбольних фанів, які розпочали масово порушувати громадський порядок - голосно висловлюватись нецензурною лайкою, безпричинно бити перехожих, а також більш спокійних вболівальників, розбили екран, на якому транслювався футбольний матч.

Незважаючи на неодноразове попередження про недопущення масових порушень громадського порядку та чинного законодавства, фани вийшли на проїжджу частину площі та блокували рух транспорту в обох напрямках.

В ході зазначених подій, учасники акції розбили камінням декілька вікон у прилеглих будинках, а також перекинули маршрутне таксі та легковий автомобіль.

Кількість агресивно налаштованих громадян на площі Незалежності продовжує зростати. Деякі з присутніх осіб розпочали озброюватись палицями, камінням та металевими прутами.

Стан справ, що склався реально загрожував громадському порядку, життю і здоров’ю громадян, які безпосередньо перебували на зазначеній території, і керівництво УМВС України у Вінницькій області приймає рішення про вжиття заходів щодо припинення масових заворушень за допомогою зведених загонів, підрозділів органів внутрішніх справ та внутрішніх військ МВС України.

У навчаннях взяло участь понад 700 працівників органів внутрішніх справ Вінниччини, зокрема спецпідрозділи «Беркут», «Сокол», «Грифон» та близько 200 військовослужбовців полку внутрішніх військ МВС України.

ВИННИЦА.info


0
0