21 верес. 2015 12:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

52

0

Вінницькі міліціонери затримали трьох шахраїв, які виманили у громадян понад півмільйона гривень

Вінницькі міліціонери затримали трьох шахраїв, які виманили у громадян понад півмільйона гривень

 Вінницькі оперативники затримали злочину групу телефонних шахраїв, які обдурили громадян понад півмільйона гривень


Вінницькі міліціонери затримали трьох шахраїв, які виманили у громадян понад півмільйона гривень

Працівники управління карного розшуку затримали злочинну групу з трьох осіб, яких підозрюють у скоєнні десятків шахрайств на території Вінницької, Хмельницької, Київської областей. На сьогодні зловмисникам оголошено про підозру у двох десятках злочинних епізодів на суму понад півмільйона гривень.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області.

Зловмисники працювали за класичною схемою «звільнення рідних з міліції». Телефонували жертвам зазвичай під ранок на стаціонарний чи мобільний телефон і повідомляли, що хтось з родичів скоїв дорожньо-транспортну пригоду чи інше правопорушення і для його «залагодження» потрібно заплатити в міліцію. Суми коливалися від тисячі доларів. Коли потерпілий не мав такої суми зловмисники погоджувались на меншу.

Організатор злочинної групи – 35-річний житель Києва, неодноразово судимий за крадіжки, грабежі, розбійні напади. 20 років чоловік провів у в’язниці, звільнився з місць позбавлення волі в минулому році.

Вінницькі міліціонери затримали трьох шахраїв, які виманили у громадян понад півмільйона гривень 

Зловмисник обманював людей разом з 31-річною дружиною та 35-річним спільником, з яким разом проживали у столичній квартирі.

Крім того зловмисники залучили до злочинної діяльності чотирьох таксистів, які приїжджали до обдурених людей по гроші.

За словами організатора, до Вінниці вони приїхали, бо дізналися з новин Інтернету про потерпілих від подібних шахрайств.

Одна з потерпілих, вінничанка Ольга розповіла, що на початку серпня близько четвертої години ранку на стаціонарний телефон їх помешкання подзвонив невідомий чоловік. Він представився працівником міліції і повідомив, що її 40—річний брат побив людину і тепер потрібні гроші для того, аби не відкривати кримінальне провадження. Жінка віддала таксисту, який під’їхав до її будинку вже за хвилин 10 дві з половиною тисяч євро. І лише після того подзвонила брату, який спав вдома.

За словами т.в.о. начальника УМВС Олександра Глянька, за фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

На сьогодні зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні двох десятків таких злочинів на суму понад півмільйона гривень. Слідство триває, затриманих перевіряють на причетність до аналогічних злочинів на території трьох областей.

Судом обрано міру запобіжного заходу для організатора та його пособника у вигляді арешту, жінка перебуватиме під домашнім арештом.

ВИННИЦА.info