16 груд. 2015 14:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

76

0

Вінницькі митники вилучили раритетну ікону, яку хотіли вивезти з України

Вінницькі митники вилучили раритетну ікону, яку хотіли вивезти з України

 Вінницькі митники залишили Святого Спиридона в Україні


Вінницькі митники вилучили раритетну ікону, яку хотіли вивезти з України

 Працівниками Вінницької митниці ДФС здійснено вилучення ікони «Св. Спиридонъ епік Тримиф» до моменту встановлення власника та отримання його доручення відносно подальшого її переміщення або використання.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Вінницькій області.

Під час проведення митного контролю пасажирського потягу № 48 сполученням «Кишинів-Москва» митники встановили, що одним із працівників потягу, громадянином Республіки Молдова, було заявлено про наявність у нього ікони вартістю 600 Є. Утім дозвільних документів для вивозу даної ікони з території Р.Молдова, відповідно до ст..21 Закону України №1068-ХIV від 21.09.1999 р. «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» у декларанта не було.

Відтак, до моменту встановлення власника та отримання його доручення відносно подальшого її переміщення або використання, ікону «Св. Спиридонъ епік Тримиф» митники вилучили .

За даним фактом обласним художнім музеєм міста Вінниці було проведено дослідження та надано експертний висновок, в якому зазначено, що ікона «Св. Спиридонъ епік Тримиф» має історичну, музейну та культурну цінність. Орієнтована музейна вартість раритету складає близько 70 000 грн.

Наразі знахідка передана на відповідальне зберігання у обласний художній музей м. Вінниці.

ВИННИЦА.info