30 черв. 2010 11:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

41

0

Вінницькі МНС-ники на випадок «великої води» розробили план

Вінницькі МНС-ники на випадок «великої води» розробили план

На сьогоднішній день особовий склад та техніка оперативно-рятувальних підрозділів приведено в повну бойову готовність


Вінницькі МНС-ники на випадок «великої води» розробили план

У Вінницькій області ГУ МНС на випадок паводку розробили план реагування на надзвичайні ситуації.

Про це 29 червня на прес-конференції повідомив начальник головного управління МНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук.

Він сказав, що фактичний рівень води на річці Дністер знаходиться в межах норми. Рівень води в м.Могилів-Подільський 29 червня становив 5,31 м при нормальному рівні 2,6 м (критичний – 8,62 м). В м.Ямпіль рівень води становив 4,2 м при нормі 1,6-2,5 м (критичний рівень – 5,25 м).

«З метою запобігання надзвичайних ситуацій, що можуть трапитись на територій Вінницької області у зв’язку з проходження сильних дощів, злив нами розроблений план реагування на надзвичайні ситуації внаслідок прориву гребель, дамб, шлюзів з утворенням зон катастрофічного паводку. Нами також вжито заходи щодо до оснащення підрозділів технічними засобами, пов’язаних з повінню та підтопленням», повідомив Р.Шевчук.

За його словами у випадку збільшення рівня води у річках на місце моментально відбуде підрозділ, який призначений для реагування на ту чи іншу ситуацію. «На сьогоднішній день особовий склад та техніка оперативно-рятувальних підрозділів, що входять в склад зведених загонів ГУ МНС приведено в повну бойову готовність», - сказав Р.Шевчук.

Він додав, що також організована взаємодія з Дністровською ГЕС, з Укргідроенерго, а також організована взаємодія з начальниками райвідділів МНС Ямпільського та Могилів-Подільського районів.

Крім того, Р.Шевчук під час прес-конференції зазначив, що ГУ МНС у Вінницькій області відрядило техніку та рятівників до Одеської та Чернівецької областей на ліквідацію можливих підтоплень. 26 червня 2010 року в Одеську області вирушив перший ешелон в складі 10 чоловік та 7 одиниць техніки, а 29 червня в ранці в Чернівецьку область вирушив зведений загін №1 в складі 80 чоловік та 4 одиниці техніки.

 

ВИННИЦА.info


0
0