18 жовт. 2018 17:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

69

0

Вінницькі патрульні виявились найрезультативнішими в країні по розшуку водіїв, що зникли з місця ДТП

Вінницькі патрульні виявились найрезультативнішими в країні по розшуку водіїв, що зникли з місця ДТП

 Вінницькі патрульні поліцейські виявилися одними з найкращих серед своїх колег за розкриттям розшукових дорожньо-транспортних пригод


Вінницькі патрульні виявились найрезультативнішими в країні по розшуку водіїв, що зникли з місця ДТП

 18 жовтня під час засідання виконавчого комітету міської ради, начальник управління патрульної поліції у Вінницькій області Редван Усеінов, розповів про результати роботи за дев’ять місяців поточного року. Вінницькі патрульні поліцейські виявилися одними з найкращих серед своїх колег за розкриттям розшукових дорожньо-транспортних пригод. Зі 135 водіїв, які зникли з місця пригоди, поліцейськими було розшукано 126. 

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради.

З початку цього року на порушників правил дорожнього руху патрульні склали 3 819 протоколів та винесли 22 818 постанов. Також оформили 2 441 адміністративних протоколів за керування транспортним засобом у стані сп’яніння, з них 447 суд скасував. Інспекторами патрульної поліції винесено 41 постанову за зупинку та стоянку транспортних засобів на місцях для інвалідів на загальну суму 43 тисячі 180 грн.

«Деякі водії після вчинення ДТП з певних причин покидають місце події. Відсоток розкриття таких злочинів становить 93,3%, що є найкращим результатом серед інших управлінь патрульної поліції в Україні.», - каже начальник управління патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції  Редван Усеінов. 

Вінницький міський голова Сергій Моргунов наголосив на необхідності посилення співпраці з управлінням патрульної поліції.  

«Мене хвилює ситуацію щодо оформлення ДТП по місту, особливо коли це створює відповідні проблеми для руху громадського транспорту. Нам необхідно відпрацювати правильний алгоритм, щоб оптимізувати термін оформлення ДТП і зменшити час прибуття поліцейських. Також потрібно проводити профілактичну роботу з водіями, які керують автомобілями у стані алкогольного сп’яніння. До цього потрібно залучити громадськість. Злісних порушників потрібно виховувати. Позиція Вінницької міської ради була така: незважаючи на те, хто за кермом, перед законом всі рівні.  Я наголошую, що якщо хтось із працівників Вінницької міської ради сяде за кермо в нетверезому стані, буде звільнений», - сказав міський голова Сергій Моргунов. 

Заступник міського голови Владислав Скальський зазначив, у Вінницькій області з початку цього року спостерігається зменшення кількості ДТП. Зокрема, кількість аварій за участю водіїв у стані алкогольного сп’яніння зменшилася цього року на 50%.  

Для довідки:

За дев’ять місяців цього року патрульні отримали 43 662 виклики, 160 - на добу. Середній час прибуття екіпажу патрульної поліції на місце складає 8 хв 45 с, а середній час обслуговування події – 51 хв 42 с.

Вінниця.info