23 трав. 2016 14:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

97

0

Вінницькі перевізники просять владу підняти тарифи на проїзд у маршрутках

Вінницькі перевізники просять владу підняти тарифи на проїзд у маршрутках

 У Вінниці перевізники чекають підвищення цін на проїзд в маршрутках 


Вінницькі перевізники просять владу підняти тарифи на проїзд у маршрутках

 Вінницькі перевізники просять міську владу підняти тарифи на проїзд у маршрутках. За їх словами, це дозволить надавати якісні і безпечні послуги населенню. Економічно обґрунтованою ціною перевізники вважають 5 гривень, однак через складну ситуацію в країні, пропонують здорожчання лише на 1 гривню.

Про це 23 травня під час прес-конференції заявив голова ГО перевізників у Вінниці Олександр Гота.

«Ще в квітні 2015 року ми звернулися до міської влади з проханням переглянути тарифи на перевезення в маршрутних таксі. Нам відмовили.

Вдруге ми звернулися до нашої влади взимку 2016 року. Подали розрахунки. Передбачалося, що у квітні ми вже повинні були їздити по 5 гривень. Але, зустрічаючись з представниками влади, погодилися на тарифи 3,5 гривні і 4 гривні.

У нас в Вінниці є короткі маршрути, так звані «соціальні», на яких сьогодні тариф 2,5 гривні. Ми просимо зробити на них 3,5 гривні. Є маршрути, які протяжністю більше 8 кілометрів, по 3 гривні. Ми просимо зробити 4 гривні.

Нам обіцяли, що з 1 квітня ми поїдемо по нових цінах. На жаль, так не сталося», - зазначив О.Гота.

Вінницькі перевізники просять владу підняти тарифи на проїзд у маршрутках

Основною причиною підняття тарифів перевізники називають ріст долара і євро, адже разом з ними дорожчає пальне, послуги техобслуговування і деталі до транспортних засобів.

«У Вінниці серед маршруток – «Мерседеси Спринтери», німецького виробництва та «Богдани», створені на базі японського «Ісузу», ціни на запчастини прив’язані до долара та євро. Тому нам, для якісних перевезень потрібно утримувати маршрути в належному стані, що нас і вимагає міська рада, яка дає дозволи на маршрути»,- додає Олександр Гота.

Перевізники побоюються, що без збільшення ціни за проїзд їм доведеться знімати транспорт з маршрутів.

«Ми не говоримо, що це буде навмисною акцією чи якоюсь «забастовкою». Просто не буде за що обслуговувати машини і їх не випускатимуть на маршрут. Наприклад, за останній час у нас вже 2 перевізники по маршруту 16А «Київська – Барське шосе» зняли свої транспортні засоби, бо їх ремонт коштує більше, ніж вдається заробити», - аргументує голова ГО перевізників у Вінниці.

Сьогодні у Вінниці курсує 254 маршрутки.

Варто зазначити, що на виконком вже підготувати проект рішення про нові тарифи в маршрутних таксі, згідно якого проїзд подорожчає з 1 липня. Перевізники готові чекати ще 2 місяці, бо надіються, що його таки ухвалять.

Нагадаємо, що з 23 травня у Вінниці три маршрутки змінили схему руху, а також запустили новий маршрут «Меморіал визволення – Аграрний університет».

ВИННИЦA.info