13 січ. 2016 15:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

48

0

Вінницькі поліцейські вивчатимуть мову жестів

Вінницькі поліцейські вивчатимуть мову жестів

 Вінницькі нові поліцейські вивчатимуть жестову мову


Вінницькі поліцейські вивчатимуть мову жестів

 Нові поліцейські вивчатимуть жестову мову. Даний проект реалізовуватимуть лише у Вінниці.

Про це 13 січня під час прес-конференції присвяченої початку реалізації проекту ГО «Паросток» «Нова поліція + громада=безпека та розвиток Вінницького регіону» повідомила перекладач жестової мови, фахівець з інклюзивної освіти ВСЕЇ університету «Україна» Ганна Кожухівска.

«Я так думаю, ми будемо спільно з представниками поліції співпрацювати в напрямку розробки кишенькового перекладача жестової мови. Потрібно дізнатися, які терміни і слова найчастіше використовуються, щоб в найкращій формі зробити перекладач, де є візуально відтворений жест, який допомагав би поліцейським в разі потреби швиденько переглянути, скористатися і надати допомогу якісно, швидко і позитивно», - каже перекладач Г. Кожухівська.

 

Вінницькі поліцейські вивчатимуть мову жестів

Окрім цих довідників, будуть ще тренінги, де навчатимуть мові жестів. Також фахівець з інклюзивної освіти зазначає, щоб отримати базові знання з цього напрямку потрібно 36 годин, це при хорошому сприйнятті, хоча заняття з викладачем буде не достатньо, потрібно ще тренуватися дома.

Начальник відділу комунікацій Головного управління Нацполіції у Вінницькій області, підполковник поліції Ганна Олійник, зазначила щонайближчим часом управління поліції буде визначати коло працівників, які найбільше спілкуються з населенням, вони ж і навчатимуться.

Загалом знання жестової мови допоможе поліцейським як припинити правопорушення людей з вадами, так і надати їм першу медичну допомогу чи допомогти в надзвичайних ситуаціях.

 

ВИННИЦА.info