11 серп. 2015 16:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

72

0

Вінницькі правоохоронці про розстріляне авто: Це не «розборки 90-х», так склались обставини

Вінницькі правоохоронці про розстріляне авто: Це не «розборки 90-х», так склались обставини

Нові подробиці перестрілки у Вінниці. Версії обласної міліції та Антона Геращенка 


Вінницькі правоохоронці про розстріляне авто: Це не «розборки 90-х», так склались обставини

 В обласній міліції зазначають, що інцидент з стріляниною, що стався 10 серпня у Вінниці на Барському шосе, не зв’язаний з якими-небудь етнічними розборками чи сферами розподілу впливів між учасниками конфлікту.

Про це 11 серпня під час прес-конференції повідомив Олександр Глянько начальник кримінальної міліції УМВС Вінницької області.

Як розповіли правоохоронці, автомобіль «Ланос» рухався із Шаргорода у Вінницю. В салоні знаходилися два підприємця, які мали зустрітися в обласному центрі ще з одним підприємцем, аби вирішити питання господарської діяльності.

Заплановану зустріч перенесли на півгодини пізніше, тому пасажири і водій зупинилися випити кави, де і познайомилися із винуватцем конфлікту. Чоловік попросив підвезти його у центр міста.

За версією слідства, саме у той час учасник інциденту мав зустрітися із майбутніми нападниками саме на зупинці з кавою, аби обговорити свої проблеми щодо боргового зобов’язання. Проте, не дочекавшись їх, вирушив на «Ланосі» до Вінниці.

«Троє осіб, які знаходилися в машині, не мають жодного відношення до тих подій, які сталися. Вони опинилися не в тому місці, не в той час. Підвозили людину, яка і була причиною даного конфлікту. Тому нападники до них ніяких заходів не приймали, лише блокували їх на світлофорі, щоб вони, можливо, не чинили опір. Тим паче один із них мав яскраву етнічну зовнішність», - розповів О. Глянько.

За словами Олександра Глянька, всього встановлено 11 учасників конфлікту.

Також правоохоронцями затримані два транспортні засоби. Ще два автомобілі в розшуку, зокрема і чорний «Мерседес», який за словами свідків та опитаних, міг бути прикриттям.

28-річний пасажир «Ланоса», що стріляв, наразі в лікарні.

«У нього нормальний стабільний стан, спілкується із слідством, вогнепальних поранень не має. Є зафіксовані тілесні ушкодження, які виникли в результаті розльоту розбитого скла в машині. Частину однієї травматичної пулі вилучили у нього з голови», - повідомив О. Глянько.

У нардепа Антона Гаращенка версія інша

Народний депутат від фракції «Народний фронт», член колегії Міністерства внутрішніх справ (МВС) Антон Геращенко розповів в ефірі телеканалу «112 Україна» більш детально про перестрілку у Вінниці, ніж озвучено в УМВС. Геращенко прямо вказав національність людей, задіяних в перестрілці та повідомив що це розбори кримінальних авторитетів.

«Пасажир автомобіля Daewoo 28 років, він вірменин за національністю, стояв на обліку у оперативних органів як особа, яке схильне до скоєння різного роду тяжких злочинів. У нього був конфлікт з іншим місцевим кримінальним авторитетом, який контролює певного роду незаконні речі у Вінниці, і цей кримінальний авторитет хотів показати, що він зобов'язаний підкорятися йому. Для цього він вислав двох молодих людей 24 років, які мали доставити цього 28-річного вірменина до нього на переговори», - повідомив Геращенко.

Згідно з інформацією нардепа, чоловік застосував пістолет чеського виробництва проти людей з битами: «Молода людина зрозуміла, що це погано закінчиться, і в момент, коли до нього підбігли люди з битами, почали бити машину, він вирішив застосувати зброю, яка була у нього, це був пістолет чеського виробництва калібром 7,65. Він не є офіційно зареєстрований, і зробив постріли в цих хлопців».

За неофіційною версією інцидент з стріляниною - це розборки вірменів з Шаргородського району та Вінниці, які мають впливові угрупування. Також ходять чутки, що один із загиблих 24-річних хлопців є сином працівника Генпрокуратури. Тож хочеться вірити в неупереджене слідство та справедливого покарання для винних у злочині.

Сьогодні, 11 серпня прокуратура Вінницької області повідомила про затримання трьох безпосередніх учасників подій. Прокуратура просить повідомляти у чергову частину про будь-які відомі обставини злочину за адресою м. Вінниця, вул. Володарського, 33 або за тел. (0432) 67-15-67. Міліція, у свою чергу просить водіїв надати записи автомобільних відеореєстраторів, які в проміжок часу з 12.30 до 13.00 год. рухались по Барському шосе та могли стати свідками події, телефонувати за номерами 59-33-22, (050) 461-87-77.

Нагадаємо, вчора, 10 серпня, близько 13 години на перехресті Барського шосе та вулиці Келецької з вогнепальної зброї невідомі особи з автівки розстріляли автомобіль «Daewoo Lanos».

ВИННИЦА.info