14 верес. 2010 10:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

40

0

Вінницькі програмісти стали сьомими на Всеукраїнській олімпіаді

Вінницькі програмісти стали сьомими на Всеукраїнській олімпіаді

У Вінницькому політесі пройшов турнір, який має статус чвертьфіналу першості світу з програмування


Вінницькі програмісти стали сьомими на Всеукраїнській олімпіаді

У Вінницькому національному технічному університеті відбулась Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування, яка має статус чвертьфіналу першості світу з програмування.

Про це повідомили у Вінницькому національному технічному університеті.

За повідомленням, участь в олімпіаді взяли українські 32 команди.

Перше місце вибороли студенти Київського національного університету імені Шевченка; друге – Донецький національний університет; КНУ імені Шевченка; третє – Національний технічний університет України «КПІ»; Таврійський національний університет; Таврійський національний університет. Команда Вінницького національного технічного університету була – сьомою. Автор проекту Всеукраїнської олімпіади з програмування професор кафедри комп’ютерних наук нашого університету, тренер команди ВНТУ, двічі фіналіст першості світу та тренер вінницької команди Володимир Месюра пояснив, що зараз в команді відбувається зміна поколінь, тому потрібно більше часу для підготовки команди. «Як тренер вінницької команди, я, на жаль, тепер і не очікував чемпіонського звання – в нашій команді зараз зміна поколінь», - прокоментував тренер.

Вагомі досягнення українських студентів, здобуті за час проведення Всеукраїнської олімпіади, обумовили надання їй офіційного статусу чвертьфіналу першості світу та ініціювали розгляд питання про проведення в Україні з 2011 року півфіналу першості світу по південно-східній Європі. Саме для прийняття такого рішення особисто приїхав з інспекцією до України пан Поучер.

«Я дуже радий знайомству з Україною, студенти-програмісти якої останнім часом демонструють найвищу динаміку зростання рівня підготовки і посідають більшість призових місць у південно-східному європейському півфіналі першості світу з програмування», – зауважив, спілкуючись з олімпійцями, директор першості світу АСМ з програмування Білл Паучер, професор університету Бейлора (Техас, США).

У свою чергу автор проекту Всеукраїнської олімпіади з програмування Володимир Месюра сподівається на позитивне рішення щодо проведення в Україні з наступного року півфіналу першості світу по південно-східній Європі. «Ми щиро вітаємо Білла Паучера в Україні і сподіваємося на позитивне рішення щодо проведення в Україні з наступного року півфіналу першості світу по південно-східній Європі», - зазначив він.

 

ВИННИЦА.info


0
0