19 лип. 2010 20:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

32

0

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками

…і готуються розпочати виборчу кампанію на День незалежності

 


Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками

Минулої середи у передобідню пору біля новозбудованого офісного центру "Кряж" можна було побачити велику кількість дорогих і не дуже авто, та цілу чергу із місцевих чиновників. Метою цього зібрання стало не відкриття нового центру, який за своїми якісними показниками входить до найвищої категорії "А". З’їхались вони сюди, як делегати XV конференції Вінницької обласної організації Партії регіонів.

У "крутій" конференц-залі нового офісного центру вільних місць не було. А від кількості чиновників із всіх районів області аж рябило в очах. І хоча на Вінниччині Партія регіонів стала партією влади зовсім недавно, кількість чиновників, які опинились у її лавах зростає на очах "як гриби після рясного дощу".

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками


від кількості чиновників аж рябило в очах

Ще декілька місяців назад в середині партійного осередку вінницьких регіоналів точились неабиякі пристрасті - згадаємо хоча б зняття та поновлення керівника міської парторганізації Олександра Кравця, та спробу зняти голову фракції регіоналів в облраді Сергія Скіця, цього разу все відбувалося за прогнозованим сценарієм.

 

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 2

президія партконференції (зліва-направо):
Валентина Покус, Микола Джига, Ігор Кревський, Дмитро Щенцев і Сергій Татусяк

Розпочавши свою конференцію Гімном України та партійним гімном, керівники місцевого осередку вирішили відразу підняти настрій своїм однопартійцям урочистим врученням партійних квитків новим членам партії, що супроводжувалось, на радість місцевим квіткарям, врученням кожному букету із 3 червоних троянд (цікаво у яку суму обійшлося партійному осередку ця трояндова церемонія?).

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 3


Гімн України та партійний гімн регіонали співали стоячи

 

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 4

Микола Джига, мабуть, пам’ятає не всі слова гімну?

 

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 5

новоспечена регіонала – генеральний директор Вінницької обласної держтелерадіокомпанії Любов Коваленко

Але й іншого можна було б і не очікувати, враховуючи, що квитки членів Партії регіонів отримували аж ніяк не останні люди в області. Вручав нові партійні квитки теж не який-небудь клерк, а сам заступник голови Партії регіонів та депутат Верховної Ради Дмитро Щенцев. Потім, учасники конференції заслухали звіт керівника апарату обласної організації партії Ігоря Кревського, який запам’ятався лише тим, що 15 хвилин всі присутні слухали монотонний доклад про те, що із приходом до влади Віктора Януковича та Партії регіонів над Україної "відразу розвіються хмари політичної та економічної кризи", а за перші 100 днів цього керівництва "українці полегшено зітхнули й побачили, що скоро стануть щасливими й заможними".

 

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 6

доклад керівника апарату Ігоря Кревського чомусь викликав асоціації із партійними засіданнями часів СРСР

Проте, цей доклад не був головною інтригою конференції. Другим питанням стояло обрання голови обласної партійної організації. І тут все відбувалось за вже перевіреним в інших областях кроком – керівником вінницьких регіоналів одноголосно обрали нинішнього голову облдержадміністрації Миколу Джигу.

 

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 7

за кандидатуру губернатора вінницькі регіонали голосували одностайно

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 8


Джига - керівник Партії регіонів на Вінниччині, але особливого задоволення від цього на його обличчі не помітно

Більш цікавішим виявився третій пункт порядку денного партконференції – обрання нового складу Ради обласної організації партії. Інтрига полягала у тому, що і так чималий за своїм кількісним показником керівний орган зріс у півтора рази й тепер становитиме аж 72 члени. Тобто, тепер вінницькі регіонали, аби прийняти якесь важливе для своєї організації рішення мають, як мінімум орендувати чималу за розміром залу, не говорячи про те, скільки зусиль буде щоразу витрачатися, аби додзвонитися до всіх членів Ради та запросити їх на нараду або засідання. І це при тому, що найчисельніша в Україні донецька обласна організація Партії регіонів має у складі свої Ради лише 40 членів.

 

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 9

Дмитро Щенцев обіцяє, що за наслідками місцевих виборів буде вирішуватися подальша доля багатьох чиновників, у тому числі й губернатора Миколи Джиги

Чи стане це значне розширення керівного апарату обласної організації Партії регіонів більш ефективним ми зможемо побачити уже найближчі два місяці. Адже, хоча офіційною датою старту виборчої кампанії до місцевих органів самоврядування є 6 вересня, вже на День незалежності вінницькі регіонали мають голосно заявити та презентувати себе у всіх куточках області.

 

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 10

Татусяк нагадує, що виборча кампанія регіоналів на Вінниччині повинна розпочатись на День незалежності

А на останок, перед делегатами конференції виступив новий керівник обласного осередку та одночасно губернатор області Микола Джига, який подякував за довіру, пообіцяв зробити вінницьку облорганізацію найкращою в Україні й, несподівано для всіх, похвалив своїх попередників за… чималі досягнення у залученні інвестицій у регіон, за якими Вінницька область є першою в державі. "І це не моя, мабуть і не ваша заслуга, а заслуга тих людей, що працювали до нас. І не можна кидати каміння у їх спину, через те що вони пішли. Те що тут зроблено – це не мало", - сказав Джига.

 

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 11

Джига закликає своїх одно партійців агітувати за себе справами

За словами Вінницького губернатора, на виборах партія має переконувати виборця не гаслами, не обіцянками, а своїми справами на поліпшення добробуту громадян. "Щоб ми не казали людям, щоб не обіцяли, які б не були красномовними наші виступи, люди не довірятимуть нам, якщо слова не будуть підкріплені конкретними справами. А точніше – покращенням умов життя наших вінничан", - сказав він, додавши, що "коли людина має роботу, має стабільну зарплату – вона буде впевнена в завтрашньому дні, і буде цій владі довіряти".

 

Вінницькі регіонали підкріпились місцевими чиновниками - фото 12

"Враховуючи те, що кожний із вас є особистістю, я хочу бачити кожного своїм товаришем по цій роботі"

Джига зазначив, що у своїй роботі поставив пріоритетами створення робочих місць, прискіпливу роботу із зверненнями громадян, розвиток інфраструктури та боротьбу із корупцією. "Ми будуємо нову владу, ту владу, яка буде подобатись й викликати симпатію у громадян. І робити це потрібно, у першу чергу, особистим прикладом", - сказав губернатор.

Наскільки це йому вдасться й у якому розрізі будуть почути його слова однопартійцями ми будемо уважно із вами спостерігати.

 

Юрій Басюк, ВИННИЦА.info

 


0
0