7 груд. 2010 16:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

47

0

Вінницькі рятувальники потренувались на гуртожитку медуніверситету

Вінницькі рятувальники потренувались на гуртожитку медуніверситету

Згідно тактичного задуму, внаслідок порушення правил пожежної безпеки при використанні електронагрівальних приладів у одній з кімнат гуртожитку на сьомому поверсі виникла пожежа.


Вінницькі рятувальники потренувались на гуртожитку  медуніверситету

Пожежно-рятувальний підрозділ МНС гарнізону м. Вінниці провів навчання «умовного» виникнення пожежі в будівлі гуртожитку № 6 Вінницького Національного медичного університету по вул. 40-річчя Перемоги.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МНС у Вінницькій області.

За повідомленням, ця будівля коридорного типу, тому у разі виникнення пожежі може бути швидке задимлення усієї споруди через сходові клітини, що ускладнює евакуацію людей та пожежогасіння.

У разі загорання першочергові дії рятувальників спрямовані на порятунок та евакуацію людей ланками газодимозахисної служби та ліквідацію загорання.

Згідно тактичного задуму, внаслідок порушення правил пожежної безпеки при використанні електронагрівальних приладів у одній з кімнат гуртожитку на сьомому поверсі виникла пожежа. Розпочалися навчання з дзвінка чергової по гуртожитку до оперативно-рятувальної служби «101», з повідомленням про адресу та місце виникнення умовної пожежі та з оголошенням через оповіщувач про необхідність евакуації усіх мешканців з будівлі.

За кілька хвилин із найближчих частин міста до місця умовної пожежі почали прибувати пожежно-рятувальні підрозділи ГУ МНС.

Провівши низку заходів з розвідки приміщень будівлі на наявність постраждалих осіб, здійснивши бойове розгортання спецтехніки та проникнення за допомогою автодрабини на сьомий поверх, де згідно легенди навчань був епіцентр загорання, рятувальники швидко локалізували «небезпеку». За ходом навчань спостерігали місцеві мешканці, а рівень підготовки рятувальників та відповідальних за напрямками співробітників інших оперативних служб оцінювали фахівці МНС. Загалом тактико-спеціальні навчання пройшли на належному рівні, бійці МНС зі своїми завданнями впоралися.

 

ВИННИЦА.info


0
0