9 груд. 2016 17:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

46

0

Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію

Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію

 Хлопчик дізнався, навіщо пожежникам вуса та за скільки секунд вони збираються на виклик 


Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію

9 грудня в головний штаб рятувальників Вінниччини, що по вул. 600-річчя,  запросив до себе на екскурсію 13-річного Володимира Наконечного з містечка Вапнярка. Хлопчик пацієнт онкологічного відділення обласної дитячої лікарні. У нього складна патологія крові – мелоїдний лейкоз, з яким він бореться понад рік.

«Думаю, що професія рятувальника дуже важлива для людей. Іноді, навіть думаю, що хотів би стати пожежником. Тому потрапити в пожежну частину, мені завжди було цікаво», - розповів Володимир.

Спершу для Наконечного колишній керівник ГУ МНС у Вінницькій області Володимир Бабкін провів оглядини музею рятувальної служби.

«Я навіть ніколи не думав, що пожежники були і 200 років тому. Вони їздили на конях, а на возі возили велику діжку з водою. І ще цікаво, що вони всі носили вуса. Але не для того, щоб виглядати старшими, чи серйознішими. А для того, щоб могли дихати у вогні. Бо вуса, вони, як фільтр служать, щоб дим повільніше у ніс заходив. От з бородою, то неможна, бо вона обгорить. А ще, в музеї є насос, якому парочку сотень років. Такий ще був при царі Миколаї. На одному стенді я побачив смішний костюм. Спочатку подумав, що це костюм космонавта. А виявилося, це костюм пожарного, який витримує 1100 градусів тепла! Уявляєте!? Був у музеї ще один експонат. Це така, ніби механічна іграшка. Макет великого будинку. Розповіли, це колись був такий кінотеатр, дуже великий, міг вмістити понад тисячу глядачів. То ця іграшка-кінотеатр от так, розкрилася на двоє, коли я натиснув кнопку,. Там звук з динаміку пішов. Ну, ніби оператор розмовляє з пожежниками, ніби в реальному часі відбувалася пожежа. Люди говорили те, що зазвичай говорять, коли стається лихо», - поділився враженнями хлопчик.

Володимира також запросили у диспетчерську та у парк, де знаходяться пожежні спецмашини.

«То взагалі був крутяк! Знаєте, скільки треба часу, щоб пожежники зібралися після виклику? Лише 45 секунд! І це тільки зимою! А літом, то взагалі, ще на десять секунд менше. Мені вперше дозволили посидіти за кермом пожежної машини. І ще не простої, а новітньої! Дали включити сирену та поговорити у гучномовець. Дуже дякую рятувальникам за запрошення! Було дуже цікаво. Знаєте, я тепер думаю, що мені треба стати рятувальникам. Бо багато людей рятують мене від моєї хвороби. Я також, коли виросту, хочу рятувати людей», - додав Наконечний.

 Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію

Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію - фото 2

Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію - фото 3

Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію - фото 4

Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію - фото 5

Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію - фото 6

Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію - фото 7

Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію - фото 8

Вінницькі рятувальники влаштували онкохворому хлопчику унікальну екскурсію - фото 9

Вінниця.info