28 груд. 2011 09:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

56

0

Вінницькі школярі матимуть альтернативні олімпіади

Вінницькі школярі матимуть альтернативні олімпіади

У Вінниці планується запровадити альтернативні шкільні олімпіади, які проводитимуться паралельно із Всеукраїнськими


Вінницькі школярі матимуть альтернативні олімпіади

У Вінниці планується запровадити альтернативні шкільні олімпіади, які проводитимуться паралельно із Всеукраїнськими.

Про це повідомляє Управління у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради

Додаткові міські олімпіади планується ввести для того, аби кожен школяр отримав можливість проявити себе та показати рівень своїх знань, тому днями мер Вінниці Володимир Гройсман доручив управлінню освіти міськради відпрацювати положення про їх організацію та проведення.

Щороку по всій Україні проводяться Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових дисциплін. Ці інтелектуальні змагання поділені на чотири етапи: шкільний, міський, обласний та Всеукраїнський. Переможці фінального туру отримують пільги при вступі до вищих начальних закладів. Саме це заохочення час від часу стимулює деяких учнів та їхніх батьків до пошуку різних шляхів, які б гарантували перемогу. Задля досягнення цієї мети окремим учням вдається завчасно отримати завдання і відповіді на них. Вінницькі вчителі кажуть, що такий витік інформації відбувається на найвищому рівні, адже завдання на олімпіади у міські школи приходять по електронній пошті за 15 хвилин до початку інтелектуальних змагань.

Заслужений вчитель України Юрій Пасіхов говорить, що випадки, коли деякі школярі завчасно знають завдання і відповіді на них, трапляються не часто, але вони завжди мають резонанс серед школярів, адже в результаті перемагають не ті, хто краще підготувався та має вищий рівень знань. Тому В. Гройсман запропонував проводити в обласному центрі міські альтернативні олімпіади, які дозволять отримувати об’єктивну інформацію про рівень знань школярів, а самі діти зможуть чесно поборотись за звання «кращий».

«Рівень довіри до проведення внутрішніх олімпіад дуже низький і це я знаю від вінничан, які пишуть мені на електронну пошту, - говорить мер Вінниці. – Як можливо конкурувати на олімпіаді, якщо одна дитина йде на цей іспит із своїми знаннями, а інша – вже з готовими відповідями? Тому я вважаю, що потрібно проводити такі конкурси на міському рівні, заохочувати успішних дітей, мати можливість аналізувати і критикувати результати таких олімпіад і робити об’єктивні висновки стосовно тієї ситуації, яка складається у нашому місті в освітянській сфері».

ВИННИЦА.info


0
0