4 лют. 2015 17:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

72

0

Вінницькі школярі пропонують допомогти бійцям АТО, замість гулянок на випускний

Вінницькі школярі пропонують допомогти бійцям АТО, замість гулянок на випускний

 Школярі ініціювали благодійний проект випускників «Мій вибір»


Вінницькі школярі пропонують допомогти бійцям АТО, замість гулянок на випускний

 Вінницькі школярі 23-ї школи ініціювали Всеукраїнський благодійний проект випускників «Мій вибір». Школярі пропонують відмовитися від святкування випускного вечора у традиційному форматі у ресторанах з гучними бенкетами, танцями та музикою. Натомість – спрямувати кошти, які готували на святкування випусків батьки, на підтримку героїв, які воюють за Україну на Сході. Старшокласники закликають усіх однолітків приєднуватися до цієї ініціативи.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Вінничани з початку загострення ситуації на Донбасі активно долучаються до збору коштів на підтримку наших захисників, відправляючи їм у зону АТО гуманітарну допомогу, техніку, спецзасоби, продукти, одяг, взуття тощо. Також у місті проводиться чимало мистецьких та культурних заходів, кошти з яких теж направляються на гуманітарну допомогу для наших бійців. Днями 11-класники вінницької школи-гімназії №23 вийшли з ініціативою не влаштовувати випуск, а передати зекономлені на цьому кошти захисникам країни.

«Ми розуміємо, що Україна зараз переживає важкі часи, і святкувати випуск так, як це робили раніше, – не на часі. Тому ми вирішили змінити формат святкування і провести Всеукраїнський благодійний проект «Мій вибір», – розповідає представник ініціативної групи Дмитро Головенько. – Її суть полягає в тому, щоб відмовитися від святкування у кафетеріях, ресторанах. Натомість – організувати патріотичні заходи, спрямовані на матеріальну та моральну підтримку українського війська. Можливо, це буде урочиста хода містом або концерт відомих українських виконавців, а можливо – щось інше».

Дмитро Головенько нагадав, що випускник школи №23, льотчик Костянтин Могилко героїчно загинув у зоні АТО, встигнувши відвести підбитий бойовиками літак від Слов’янська.

«Двоє батьків учнів нашої школи також віддали своє життя на благо Батьківщини. Тому ми просто не могли залишитися осторонь. Учні нашої школи проводили благодійні концерти у вінницькому госпіталі для військових. На початку вересня у нашому навчальному закладі пройшла акція «Замість квітів вчителям – допомога армії», і зараз ми вирішили знову провести акцію у підтримку захисників, але вже у більш широкому масштабі, долучивши до неї чим більше людей та об’єднавши їх на патріотичній хвилі. Плануємо, що до нас приєднаються не лише випускники шкіл, а й коледжів, університетів», – каже Дмитро Головенько.

«Ніхто не відмовляється від офіційної частини випуску, урочистого отримання атестатів у присутності батьків. Ми пропонуємо відмовитися лише від святкування у ресторані, і це не означає, що наш випуск буде нецікавим, навіть навпаки – якщо до нас долучиться чимало людей, то, можливо, буде хода містом та інші патріотичні заходи», – зауважила учениця школи №23 Тетяна Ткачук.

Партнером проекту «Мій вибір» є БФ «Подільська громада».

«Дуже приємно коли до нас звертаються з такими ініціативами, особливо молодь. Вони, як частина нашої громади, хочуть допомагати нашим Героям. Я думаю, що тут зароджується патріотизм та громадянське суспільство. Коли кошти будуть зібрані, випускники самі оберуть, на яку саме допомогу нашим військовим вони будуть направлені. Звичайно, ми не кажемо, що ті, хто святкуватимуть, робитимуть щось неправильно, адже кожен робить свій вибір, тому акція так і називається «Мій вибір». Є така пропозиція, і чим більше людей до неї долучаться, тим краще. Тут, можливо, важливий навіть не сам факт відмови від бенкету, а відчуття патріотичності, готовність пожертвувати частиною свого святкування, щоб допомогти військовим», – каже керівник грантового відділу та молодіжних програм БФ «Подільська громада» Альона Данілова.

Довідка:

Якщо Ваш клас або Ви готові приєднатись до благодійного проекту «Мій вибір», звертайтесь за тел.: 093 00 74 361 Дмитро 097 61 311 51 Олена

Реквізити для перерахування коштів:

Благодійна організація «Благодійний фонд «Подільська Громада».

р/р 2600303188653 у відділенні № 220/01 АБ «Укргазбанк».

МФО 320478, код ЄДРПОУ 35904183.

Призначення платежу:

«Безповоротна благодійна допомога в рамках БП «Підтримка української армії», проект «Мій вибір»

ВИННИЦА.info