29 верес. 2010 11:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

63

0

Вінницькі споживачі з жовтня зможуть скаржитись на «гарячу лінію» про негаразди на ринках

Вінницькі споживачі з жовтня зможуть скаржитись на «гарячу лінію» про негаразди на ринках

Крім того, продавців ринків зобов’яжуть носити спеціальний фірмовий одяг


Вінницькі споживачі з жовтня зможуть скаржитись на «гарячу лінію» про негаразди на ринках

На базі управління споживчого ринку та послуг Вінницької міської ради з жовтня буде створено «Гарячу лінію», яка прийматиме скарги та пропозиції з питань пов'язаних із торгівлею на ринках.

Про це повідомляє управління у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

За повідомленням, «гаряча лінія» працюватиме з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 18:00 з питань, пов'язаних із торгівлею на ринках, а також із скаргами та пропозиціями можна буде телефонувати за номером 35-17-66.

Про відповідне нововведення повідомив начальник управління споживчого ринку та послуг Сергій Кудлаєнко, який зазначив, що на деяких ринках досі існує проблема із місцями для людей, які хочуть реалізувати власно вирощену продукцію. «Перша - це те, що не всі знають, що на ринках є безкоштовні місця. По-друге, на деяких ринках (попри домовленість щодо безоплатної торгівлі для сільгоспвиробників, яка діє з минулого року) із дачників вимагають квитанцію ринкового збору», - сказав він.

С. Кудлаєнко зауважив, що у разі необхідності, керівництво ринків повинно виділити додаткові місця для сільгоспвиробників, пофарбувати прилавки іншим кольором, щоб люди, які торгують продукцією із власної городини, знали, що ці місця відведені саме для них. «Керівництво ринків повинно створити належні умови щодо забезпечення цивілізованих та належних умов торгівлі», - сказав начальник.

Він підкреслив, що усі недоліки, які були виявлені під час перевірок працівниками внутрішніх органів, міської СЕС та управління споживчого ринку та послуг, адміністраціям ринків мають бути ліквідовані у тижневий термін.

Крім того, С.Кудлаєнко переконаний, що для продавців ринків має бути створений відповідний фірмовий одяг, на якому буде вказана інформація про продавця та про власника торгового місця (що на сьогоднішній день є нормою законодавства).

 

ВИННИЦА.info

 


0
0