11 жовт. 2016 16:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

103

0

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці

 


Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці

 У Вінниці по вулиці 600-річчя, 17 на території колишнього заводу «Термінал», біля ТРЦ «Мегамол», від початку 90-х років стоїть 9-поверхова недобудова. Без вікон, без дверей, суцільний бетон, споруда приваблює лише «екстремалів», які періодично вилазять на дах, та безхатченків. Як з’ясувалось, будівля з 2005 року передана Державній судовій адміністрації України та закріплена за Апеляційним судом Вінницької області на праві оперативного управління.

Цікаво, що дана будівля проектувалась як інженерний корпус заводу «Термінал», автор проекту архітектор Юрій Плясовиця навіть отримав диплом Держбуду України за найкращий промисловий проект 1989 року. Встигли звести лише каркас, потім зникла країна, яка називалась СРСР і будівлю приватизувала приватна фірма. Переробили проект під офісно-готельне приміщення з банком, комерційними приміщеннями, спорткомплексом, почали навіть реконструкцію та зробили дах і внутрішні перегородки. Але в середині буремних 90-х щось не склалось у приватної фірми, і будівлю продали сільгоспінституту (тепер ВНАУ) під факультет бухгалтерського обліку за 346,5 тис. гривень. Перепланування під аудиторії так і не розпочали, бо довгобуд передали Державній судовій адміністрації України.

Прес-секретар Апеляційного суду Вінницької області Надія Чорна-Гаража розповіла журналісту Вінниця.info, що 11 листопада 2005 року будівлю було передано зі сфери управління Міністерства аграрної політики до сфери управління Державної судової адміністрації України, інженерно-лабораторний корпус ВДАУ станом на 2005 рік був готовий на 45%.

«Загальна площа колишньої будівлі заводу «Термінал» – 6075 квадратних метрів. Все ж цієї площі для Апеляційного суду Вінницької області замало, зважаючи хоча б на те, що кожен суддя повинен мати окремий кабінет. Тож проектом передбачена прибудова. З 2008 року кошти на будівництво держава не виділяє. Будівельники, як можуть, підтримують її. Наприклад, зробили решітки на вікнах, щоб не лазили діти. Зараз споруда – у стадії переоцінки», - повідомили в Апеляційному суді Вінницької області.

В Апеляційному суді також зазначають, що приміщення на Соборній, 6, де зараз знаходиться суд, затісне і не відповідає нормам, але коштів на добудову приміщення на 600-річчя держава не виділяє.

«Відповідно до вимог ДБН В.2.2-26:2010 «Суди» необхідна загальна площа приміщення для одного судді (робочі кабінети судді, помічника, секретаря судових засідань, судового розпорядника; кімнати для прокурорів, адвокатів; кімната для утримання підсудних; зали судових засідань та технічних приміщень) має складати 250 кв.м. Тож приміщення апеляційного суду на Соборній, 6 не відповідає визначеним на законодавчому рівні умовам відправлення судочинства. У нас є папка листів до влади. Зверталися, щоб допомогла вирішити наше так зване «житлове питання». У відповідь – лише відписки: немає ні додаткового приміщення, ні коштів на добудову четвертого поверху, ні на продовження будівництва на 600-річчя, 17. Сподіваємось, що ТУ ДСА України у Вінницькій області зможе достукатися до вищих інстанцій. Зараз там готують пакет відповідних документів для Державної судової адміністрації України», - зазначила прес-секретар суду.

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці - фото 2

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці - фото 3

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці - фото 4

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці - фото 5

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці - фото 6

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці - фото 7

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці - фото 8

Вінницькі судді десятиліття не можуть дати ради з 9-поверхівкою. Історія довгобуду на Вишеньці - фото 9

Вінниця.info