16 лют. 2015 14:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

91

0

Вінницькі священики завезли гуманітарку для бійців в АТО

Вінницькі священики завезли гуманітарку для бійців в АТО

 Священики Вінницької єпархії передали допомогу від парафіян військовим на сході


Вінницькі священики завезли гуманітарку для бійців в АТО

Парафіяни храмів м. Вінниці та Вінницького району передали допомогу для українських військовослужбовців, які знаходяться у зоні АТО. Зібрані продукти, одяг та предмети гігієни воїнам передали вінницькі священики Олексій Волков та Василій Августінов, котрі постійно відвідують наших солдатів і встигли побувати в багатьох «гарячих точках» АТО.

Про це повідомляє Прес-служба Вінницької єпархії.

Цього разу до гуманітарної та душпастирської місії приєднався настоятеь храму святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова с. Михайівки Вінницького району протоієрей Анатолій Кузнєцов. По закінченні чергового богослужіння о. Анатолій оголосив, що за кілька днів відправляється з волонтерами на схід. Одразу до нього підійшли кілька парафіян і заявили, що не відпустять свого священика до солдатів з пустими руками. Вже наступного дня парафіяни самостійно організували збір продуктів та теплого одягу.

Збирали у Михайлівці та сусідній Жабелівці, де настоятелем є також о. Анатолій. Зібране ледве помістилося до буса, а вже за кілька днів допомога від парафіян була на сході України. Допомогу для військових збирали також парафіяни храмів м. Вінниці, що дало можливість завантажити два буси і поїхати різними маршрутами.

Крім Сватово, де знаходиться Вінницький мобільний госпіталь, який наші священики відвідують щоразу, коли бувають на сході, цього разу вони побували у Слов’янску, Попасній, Новоайдарі та інших населених пунктах Луганщини. Допомогу священики передавали військовим у госпіталі, у розташуванні військових частин та на блок-постах. Частину привезених продуктів і солодощів військові передали до Сватівського дитячого будинку.

Офіцери та солдати намагалися, наскільки дозволяла бойова обстановка, поспілкуватися зі священиками. Крім звичайного спілкування, було й духовне – у сповіді і молитві за воїнів. Були під час цієї поїздки й теплі зустрічі з земляками. Отець Анатолій зустрів свого молодого парафіянина. Для обох ця зустріч була приємною несподіванкою. А отець Василій зустрів земляка з Барського району, звідки він родом.

Після повернення священики передали своїм парафіянам подяку і багато теплих слів від воїнів. Наразі вони готуються до чергової поїздки з гуманітарною та душпастирською місією, яка відбудеться вже після першого тижня Великого посту. А отець Олексій встиг поїхати у зону АТО ще до посту, з черговою машиною волонтерів. Солдатам там, у складних умовах постійної небезпеки для життя дуже потрібні підтримка і слово священика.

 Вінницькі священики завезли гуманітарку для бійців в АТО 

ВИННИЦА.info