6 берез. 2015 10:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

40

0

Вінницьких чиновників поставили перед вибором: пенсія або зарплата

Вінницьких чиновників поставили перед вибором: пенсія або зарплата

 Чиновники-пенсіонери Вінниччини не зможуть отримувати пенсії і зарплати одночасно


Вінницьких чиновників поставили перед вибором: пенсія або зарплата

 Верховна Рада ухвалила внесений Урядом України проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» №2212.

Про це повідомляє пре-служба Вінницької ОДА.

Однією з ключових вимог іноземних кредиторів було розмежування суддів, прокурорів та нардепів, які працюють і отримують пенсії одночасно.

Для таких чиновників, тепер поставлено вибір: або ти працюєш і отримуєш заробітну плату, або ти спеціальний пенсіонер і отримуєш пенсію. Спецпенсіонери позбавляються права отримувати заробітну плату і пенсію одночасно.

Депутати впевнені, що це європейський підхід. І таким чином Україна йде на омолодження і державного апарату, і суддівського, і прокурорського корпусу.

Та для звичайних пенсіонерів застосовуватися такі заходи не будуть. Здійснювати виплату пенсії працюючим пенсіонерам будуть у розмірі 85 відсотків (лише для тих, у кого пенсія вище 1423 грн. на даний момент), але не нижче розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Ставити звичайних пенсіонерів перед вибором – чи пенсія чи зарплатня, буде несправедливо в нинішніх економічних умовах.

Прийнято рішення про застосування цього закону лише протягом 2015 року.

ВИННИЦА.info