25 лют. 2015 14:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

93

0

Вінницьких студентів покличуть на навчання у Францію

Вінницьких студентів покличуть на навчання у Францію

 У 2015 році Вінниця відновить співпрацю з ВУЗами Франції


Вінницьких студентів покличуть на навчання у Францію

 Вінниччина відновить освітню співпрацю з Францією. Після року призупинення програми обміну студентами вінничани зможуть знову їздити на практику та навчання до європейської республіки.

Про це розповів директор департаменту освіти і науки ОДА Ігор Івасюк.

«Ми близько 5 років співпрацюємо з Францією на рівні професійно-технічних закладів. На деякий час цю програму довелося призупинити через події на півдні та сходу України. Наші студенти їздять на практику за кордон. Французи, у свою чергу, приїздять на Поділля. Я думаю, що сфера нашого співробітництва могла б бути ширшою. Нам є що показати, наприклад, сфера, ІТ-технологій і медицина. Вінниччини виділяється серед інший центральних областей великою кількістю університетів, які визнаються у всьому світі», - наголосив чиновник.

Аташе з питань наукових та академічних зв’язків посольства Франції в Україні Жиль Маметц зазначив, що Франція зацікавлена у вінницьких студентах, саме тому прикладатиме максимум зусиль, аби співробітництво було ефективним, а не формальним.

«Ми прагнемо до більшої кількості подвійних дипломів. Ми просто зобов’язані створити міцні, постійні зв’язки між нашими ВУЗами. Навчальні заклади, які переселилися із зони АТО і знайшли притулок у Вінниці – це прекрасний символ солідарності, ми маємо наміри це підтримувати у міру наших можливостей.

Є зацікавленість до рівня президентської адміністрації Франції. Ми працюємо над створенням домовленостей між радою директорів України і президентів університетів Франції, бо до сьогоднішнього часу такої угоди не існує»,- сказав Жиль Маметц.

Наразі у ВУЗах Вінниччини навчаються понад 2 тисячі іноземних студентів, які представляють 67 країн світу.

Вінницьких студентів покличуть на навчання у Францію

Вінницьких студентів покличуть на навчання у Францію - фото 2

ВИННИЦА.info