4 берез. 2015 14:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

39

0

Вінницьким роботодавцям із «зарплатнею в конвертах» загрожують жорсткі санкції

Вінницьким роботодавцям із «зарплатнею в конвертах» загрожують жорсткі санкції

 За неналежне оформлення трудових відносин роботодавець сплачуватиме 36 тисяч 540 гривень штрафу


Вінницьким роботодавцям із «зарплатнею в конвертах» загрожують жорсткі санкції

 Вінницькі роботодавці, які не здійснюють належне оформлення трудових відносин з працівниками, платитимуть чималі штрафи. З 2015 року сума так званих санкцій становитиме 30 мінімальних заробітних плат, а це – 36 тисяч 540 гривень. Про це 4 березня розповів начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Мирослав Продан.

Він наголосив, що сьогодні фіскальна служба підходить до цього надзвичайно виважено, орієнтуючись на роз’яснювальну роботу.

«Щоб зменшити тиск на малий та середній бізнес, ми виходимо на фактичні перевірки тільки у найкритичніших випадках. Створили при міській раді і при кожній РДА робочі групи, на які запрошуються керівників суб’єктів господарювання, які мають найману працю без належного оформлення. Проводимо роз’яснювальну роботу у торгових центрах, на автомийках та різноманітних салонах», - зауважив чиновник.

Роботодавці ж, які після попереджень не змінили умов працевлаштування, каратимуться санкціями.

Якщо раніше фактична перевірка мала більш поблажливих характер, то зараз навпаки. Наприклад, якщо ми виходимо на якусь перукарню, де працює 5 співробітників і ми встановлюємо, що там 1 чи 2 з них без належного оформлення трудових відносин. Значить сума штрафу для суб’єкта, який здійснює господарську діяльність становитиме 30 мінімальних заробітних плат. Хто сьогодні використовує таку працю, будь ласка, перегляньте свою позицію, тому що завтра буде вже пізно», - додав Продан.

ВИННИЦА.info