12 серп. 2010 16:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

46

0

Вінницький депутат-бютівець може очолити Повітряні сили?

Вінницький депутат-бютівець може очолити Повітряні сили?

У секретаріаті Януковича кажуть, що ось-ось звільнять Руснака

 


Вінницький депутат-бютівець може очолити Повітряні сили?

Президент має намір звільнити командувача Повітряними силами ЗСУ генерал-полковника Івана Руснака.

Про це повідомило "Дзеркалу тижня" інформоване джерело в адміністрації глави держави.

Після відставки Руснака посаду головнокомандувача Повітряних сил обійме його перший заступник, генерал-лейтенант Сергій Онищенко, яки є депутатом Вінницької обласної ради від Блоку Юлії Тимошенко.

За словами джерела видання, у середу, 11 серпня, на Банковій відбулася зустріч Віктора Януковича й Сергія Онищенка, на якій обговорювалися дані кадрові перестановки.

Онищенка президентові представив міністр оборони Михайло Єжель.

Уже вранці у четвер голова Міноборони викликав Руснака з Вінниці в Київ і під час особистої бесіди запропонував йому подати рапорт про відставку.

Як зазначило джерело, укази про зміни в складі командування Повітряними силами Янукович підпише в найближчі дні.

За словами джерела, після відставки з посади командуючого Повітряними силами Руснак має всі шанси очолити Національний університет оборони України. Ця місце зараз вакантне.

Як відомо, питання про відставку Руснака порушувалося на засіданні РНБО 8 липня, що було присвячено ситуації у Збройних силах. Однак тоді жодних кадрових рішень ухвалено не було.

Доктор військових наук, професор Іван Руснак був призначений головкомом ВВС 7 листопада 2007 року. Він є останнім офіцером у складі Збройних сил України, який здобував вищу військову освіту в Академії Генерального штабу колишнього СРСР.

 

Українська правда

 


0
0