12 серп. 2010 21:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

49

0

Вінницький депутат-бютівець Сергій Онищенко очолив Повітряні сили

Вінницький депутат-бютівець Сергій Онищенко очолив Повітряні сили

Указ Президент України підписав 12 серпня

 


Вінницький депутат-бютівець Сергій Онищенко очолив Повітряні сили

Згідно указу Президента України № 814/2010 командувачем Повітряних Сил Збройних Сил України призначений генерал-лейтенанта Сергій Онищенко.

Відповідний Указ Президент Віктор Янукович підписав 12 серпня.

«Призначити генерал-лейтенанта Онищенка Сергія Івановича командувачем Повітряних Сил Збройних Сил України», - зазначено у повідомленні.

Ще одним своїм указом № 813/2010 від 12 серпня 2010 року Президент звільнив І.Руснака з посади командувача Повітряних Сил Збройних Сил України.

«Звільнити генерал-полковника РУСНАКА Івана Степановича з посади командувача Повітряних Сил Збройних Сил України і зарахувати його в розпорядження Міністра оборони України», - сказано в Указі.

Нагадаємо, раніше інформоване джерело в адміністрації глави держави "Дзеркалу тижня" повідомило, що після відставки Руснака посаду головнокомандувача Повітряних сил обійме його перший заступник, генерал-лейтенант Сергій Онищенко, яки є депутатом Вінницької обласної ради від Блоку Юлії Тимошенко.

За словами джерела видання, у середу, 11 серпня, на Банковій відбулася зустріч Віктора Януковича й Сергія Онищенка, на якій обговорювалися дані кадрові перестановки.

Онищенка президентові представив міністр оборони Михайло Єжель.

Уже вранці у четвер голова Міноборони викликав Руснака з Вінниці в Київ і під час особистої бесіди запропонували йому подати рапорт про відставку.

За словами джерела, після відставки з посади командуючого Повітряними силами Руснак має всі шанси очолити Національний університет оборони України. Ця місце зараз вакантне.

Як відомо, питання про відставку Руснака порушувалося на засіданні РНБО 8 липня, що було присвячено ситуації у Збройних силах. Однак тоді жодних кадрових рішень ухвалено не було.

Доктор військових наук, професор Іван Руснак був призначений головкомом ВВС 7 листопада 2007 року. Він є останнім офіцером у складі Збройних сил України, який здобував вищу військову освіту в Академії Генерального штабу колишнього СРСР.

 

ВИННИЦА.info

 

 


0
0