9 верес. 2010 10:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

50

0

Вінницький депутат Калетнік пропонує дозволити силовикам продавати землю

Вінницький депутат Калетнік пропонує дозволити силовикам продавати землю

Парламентській Комітет з питань національної безпеки й оборони проти

 


Вінницький депутат Калетнік пропонує дозволити силовикам продавати землю

Депутати Верховної Ради Григорій Калетнік (Партія регіонів) та Олег Черпіцький (БЮТ) зареєстрували у парламенті законопроект, за яким пропонується внести зміни до чинного законодавства з метою дати дозвіл Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки Україні, Управлінню держохорони і решті силових структур проводити комерційні операції з продажу майна.

Проте, комітет Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони одноголосно відхилив цей законопроект.

Голова комітету Анатолій Гриценко зазначив, що члени Комітету з питань нацбезпеки й оборони висловилися категорично проти згаданого законопроекту і відправили його на доопрацювання через те, що він суперечить чинному законодавству і духу силових структур.

На переконання Гриценка, землі та майно силових структур є "клондайком" для посадовців, які мають змогу ним розпоряджатися.

"Справа в тім, що у військовому відомстві залишилися сотні тисяч гектарів землі, сотні військових містечок, полігонів і лісових господарств, десятки тисяч будівель і споруд. І все це «вільне» майно, контролюючи всю владу в країні, можна досить швидко і безконфліктно прибрати до рук", - вважає він.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів збирається виставити на аукціони земельні ділянки, не використовувані за цільовим призначенням Міністерством оборони та іншими силовими і правоохоронними структурами.

 

ВИННИЦА.info

 


0
0