17 берез. 2015 17:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

92

0

Вінницький депутат-корупціонер хоче повернутися у крісло начальника залізниці

Вінницький депутат-корупціонер хоче повернутися у крісло начальника залізниці

 Олексій Кривопішин оскаржить у суді своє звільнення


Вінницький депутат-корупціонер хоче повернутися у крісло начальника залізниці

 Відсторонений Кабінетом міністрів від посади керівника Південно-західної залізниці Олексій Кривопішин (депутат Вінницької облради), оскаржить в Київському окружному адміністративному суді своє звільнення. Про це ЛІГАБізнесІнформ повідомив заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян. Засідання суду розпочалося сьогодні, 17 березня, о 16:00.

У Мінінфраструктури не знають, чим мотивує незгоду зі своїм відстороненням Олексій Кривопішин. За словами Омеляна, сьогодні «Укрзалізниця» та Мінінфраструктури написали заяви в МВС з приводу неправомірних дій Кривопішина, який перешкоджає доступу до робочого місця тимчасово виконуючого обов'язки начальника Південно-західної залізниці Володимира Тягульского.

Нагадаємо, конфлікт навколо керівництва Південно-західної залізниці тягнеться з 4 березня. Тоді прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про відсторонення від посади Олексія Кривопішина у зв'язку з підозрою в корупції.

За інформацією передачі «Наші гроші» Кривопішин за гроші «Укрзалізниці» побудував приватний комплекс на місці відомчого санаторію. Після виходу сюжету прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розпорядився усунути чиновника.

11 березня редактор програми «Наші гроші» Денис Бігус написав на своїй сторінці в Facebook, що співробітники УЗ, які розповіли про зловживання Кривопішина піддаються гонінням і не допускаються на робоче місце.

Наприкінці минулого тижня в. о. голови Укрзалізниці Максим Бланк повідомив про призначення Володимира Тягульского тимчасово виконуючим обов'язки голови ПЗЗ. Однак Тягульський не зміг приступити до роботи, так як приймальню Кривопишину охороняли озброєні. У понеділок Бланк повідомив, що невідомі озброєні люди видворили Тягульского за межі адміністративної будівлі Південно-західної залізниці.

Раніше активісти зібрали на одному порталі всі гучні справи по «розпилу» державних коштів, у списку чиновників був і Олексій Кривопішин.

"ЛІГАБізнесІнформ"