20 черв. 2016 10:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Спорт
0

116

0

Вінницький дзюдоїст виграв турнір в польській соляній шахті

Вінницький дзюдоїст виграв турнір в польській соляній шахті

 Вінничанин виграв турнір з дзюдо в польській соляній шахті на глибині 250 метрів


Вінницький дзюдоїст виграв турнір в польській соляній шахті

 В м. Бохня (Польща) 18 червня відбувся незвичний міжнародний турнір з дзюдо. Змагання в 19-й раз проходили в соляних шахтах на глибині 250 м. В них взяли участь представники шести  країн Східної Європи. Це були юнаки 2002 р.н. і молодші. 14-річний вінничанин виграв турнір.

Про це повідомляє Відділення національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області.

– Змагатися в соляних шахтах не дуже важко. Просто це як екзотика, яка викликає інтерес спортсменів і звичайних туристів. На глибині 250 метрів облаштували два татамі, кінотеатр з великим плазменним екраном. Тобто організатори роблять зі змагань справжнє шоу. Поляки вміють затягнути гостей до себе, – сказав тренер обласної комплексної ДЮСШ «Спартак» Станіслав Герасимчук.

Вінницю представляв 14-річний Владислав Кирилюк, вихованець обласної комплексної ДЮСШ «Спартак», який тренується у Станіслава Герасимчука. В травні він став бронзовим призером чемпіонату України серед юнаків і виконав норматив кандидата у майстри спорту.

Владислав Кирилюк в Бохні виступав у категорії до 50 кг. Він виграв всі чотири сутички і впевнено став чемпіоном.

Також Владислав Кирилюк виявився срібним призером в іншому змаганні – «стінка-на-стінку» серед команд. Тут він представляв київський клуб «Іпон» і також виграв всі сутички.

– Владислав Кирилюк – перспективний дзюдоїст, який постійно прогресує. Приємно, що він радує перемогами і на всеукраїнському, і на міжнародному рівнях, – сказав голова Вінницької обласної федерації самбо і дзюдо Борис Максимчук.

Владислав Кирилюк першого липня їде на два тижня в Грецію на навчально-тренувальний збір. Він буде в складі київської команди. Вінничанин готуватиметься до чемпіонату України серед юнаків 2000 – 2002 р.н.

 

Вінницький дзюдоїст виграв турнір в польській соляній шахті

 

Вінницький дзюдоїст виграв турнір в польській соляній шахті - фото 2

 

Вінницький дзюдоїст виграв турнір в польській соляній шахті - фото 3

ВИННИЦA.info, фото - Відділення національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області.