2 верес. 2010 16:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

55

0

Вінницький губернатор Джига хоче віддати шлюби в села

Вінницький губернатор Джига хоче віддати шлюби в села

ініціює розширення прав сільських голів

 


Вінницький губернатор Джига хоче віддати шлюби в села

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига ініціює надання сільським головам більше прав.

Про це сказав голова Вінницької обласної державної адміністрації М.Джига.

За його словами проблема дисципліни і порядку на селі стає дедалі гострішою на яку виплаває проблема повноважень голів сільських рад саме тих людей, які і повинні впливати на ситуацію на селі. «Сільський голова це людина, яка маючи відповідні повноваження і яка хоче, але не може вплинути на ситуацію», - сказав М.Джига.

Він переконаний, що зараз питання про повноваження голів сільської ради стоїть на часі. «Якби була нормальна система управління і поменше голів сільської ради «смикали» в район – йому потрібно кожний тиждень їхати в район і їх збирають з різних дрібниць. Я думаю, що потрібно внести зміни до закону про місцеве самоврядування, про міські і селищні ради, де чітко виписати всі права голів сільських рад, тому що обов’язків багато, а прав зовсім немає», - переконаний М.Джига.

Він також переконує, що робитиме все для відстоювання прав сільських голів. «Якщо сьогодні все зацентралізували – всі кошти, всі повноваження, і навіть нотаріальні дії. Коли ми пам’ятаємо, що в сільській раді можна було зареєструвати шлюб, отримати паспорт, свідоцтво про народження і таке інше, то зараз нічого немає. Тому я буду стояти на позиції і будемо робити все для того, щоб права були і були ефективними», - додав М.Джига.

 

ВИННИЦА.info

 


0
0