1 жовт. 2010 19:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

35

0

Вінницький губернатор Джига поміняє у Росії цукор на медобладнання

Вінницький губернатор Джига поміняє у Росії цукор на медобладнання

планує обновити медобладнанням усі лікарні області за рахунок постачання у Росію цукру


Вінницький губернатор Джига поміняє у Росії цукор на медобладнання

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига планує обновити усі лікарні та поліклініки, забезпечивши їх новим сучасним обладнанням.

Про це під час прес-конференції 1 жовтня повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига.

Він повідомив, що Уральський регіон цікавить цукор. «Ми можемо сьогодні 100-150 тисяч тонн цукру уже продати і на ці кошти закупити медичне обладнання якраз для наших медичних закладів. Ідея така, щоб обновити усі лікарні, усі поліклініки та забезпечити їх новим сучасним обладнанням. Таке сучасне обладнання якраз виробляється у Свердловській області», - сказав М.Джига.

За його словами, в області вже відкрилось два пологових будинки і ще планується відкривати. «Оскільки ми маємо таку мету закінчити будівництво обласної лікарні ім.Пирогова – там є велике поле діяльності для медичної галузі. Я привіз цілу підборку матеріалів, стосовно медичного обладнання, яке виробляється у Свердловській області. І усе це обладнання ми можемо там отримувати, це обладнання не поступається ніяким іншим зарубіжним зразкам», - повідомив губернатор Вінниччини.

Він зауважив, що досягнуто домовленостей із губернатором Свердловської області Олександром Мішаріним, «що саме в цьому напрямку ми будемо активно співпрацювати».

Вінницький губернатор Джига поміняє у Росії цукор на медобладнання

«Наразі управлінню охорони здоров’я доручено опрацювати, яке саме медичне обладнання необхідне області і в якій кількості», - повідомив М.Джига.

Він також переконаний, що Вінниччина повинна тісніше співпрацювати із регіонами РФ. «Я вважаю, що нам також тісніше потрібно співпрацювати і з Бєлгородом і з іншими регіонами РФ, а також повертати свої погляди і на Європейські країни. Вектор має бути різнобічний», - додав М.Джига.

Нагадаємо, що голова Вінницької обласної адміністрації Микола Джига і губернатор Свердловської області (Росія) Олександр Мішарін підписали Протокол намірів з питань розвитку торговельно-економічного, науково-технічного та гуманітарного співробітництва.

 

ВИННИЦА.info


0
0