4 жовт. 2010 14:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

50

0

Вінницький художник Козюк поповнить своїми роботами колекцію музею «Духовні скарби України»

Вінницький художник Козюк поповнить своїми роботами колекцію музею «Духовні скарби України»

Протягом двох тижнів триватиме виставка живопису заслуженого художника України Володимира Козюка «Мелодія простору моєї планети»


Вінницький художник Козюк поповнить своїми роботами колекцію музею «Духовні скарби України»

Заслужений художник України, меценат та відомий вінницький діяч Володимир Козюк 7 жовтня представить свої роботи у музеї «Духовні скарби України» (м. Київ, вул. Десятинна, 12) на виставці живопису «Мелодія простору моєї планети».

Про це повідомив Володимир Козюк.

Він зазначив, що на виставці буде представлено близько 60 його творів.

Наразі, роботи В. Козюка зберігаються у Національному музеї народної архітектури та побуту України (м. Київ), музеї Івана Гончара (м. Київ), Вінницькому краєзнавчому музеї, у Вінницькому художньому музеї.

Також до своїх приватних колекцій твори вінницького художника придбали відомі діячі політики та культури – Л.Кучма, В.Ющенко, Ю.Костенко, О.Мороз, М.Жулинський, Т.Петриненко, Н. Матвієнко, А. Хостікоєв, Б.Бенюк, Н. Сумська, Г. Чубач, П. Гончар, П. Зібров та інші.

Творчість В. Козюка сягає спадку тих майстрів, які створювали національні форми краєвиду.

Художник живе в режимі постійного творчого пошуку, що є рушійною силою мистецтва.

Звертаючись до різних малярських засобів і прийомів, передаючи ліричний, драматичний чи епічний настрій образу, мандруючи світом у пошуках сюжетів, В. Козюк, перш за все, український митець, бо усіма нервовими закінченнями та судинами пов'язаний з рідним краєм.

Довідка.

Володимир Козюк - заслужений художник України, колекціонер, меценат, переможець загальноміського конкурсу «Покровитель культури – 2003». У 2008 році на Вінниччині Володимир Козюк став переможцем конкурсу на звання «Людина року» в номінації «Діяч культури та мистецтва».

 

ВИННИЦА.info


0
0