10 черв. 2016 16:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

84

0

Вінницький «Народний фронт» показав виставку «Маріуполь між війною та миром»

Вінницький «Народний фронт» показав виставку «Маріуполь між війною та миром»

 Вінницький «Народний фронт» організував виставку «Маріуполь між війною та миром» 


Вінницький «Народний фронт» показав виставку «Маріуполь між війною та миром»

 Гільзи – як полотна для малюнків використали волонтери звільненого від терористів східного міста Маріуполь. У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї вони влаштували 5-денну виставку своїх робіт, а також фотографій міста і презентацію книги. Так, подорожуючи містами України, вони збирають гроші на придбання польової кухні для одного з селищ зони АТО.

"Цією виставкою ми хочемо показати, що навіть те, що приносить розруху, можна використати як панно для творчості, аби побороти страх перед цим. Робили це маріупольські волонтери, приносили гільзи з поля бою. Команда художників-аматорів їх розфарбовувала, зображуючи на цих гільзах пейзажі Маріуполя", – розповідає волонтер Анна Черепуха.

Виставка складається із трьох частин – розмальовані гільзи, фотографії, де зображені жителі міста, та книга «Мариуполь. Последний форпост», в якій описано життя Маріуполя за останні два роки – окупація його терористами, визволення міста та як воно відбудовується. Це все справило враження на присутніх. Аби відвідувачі зрозуміли, що життя Вінниці мирне та спокійне лише тому, що таке місто, як Маріуполь бореться. На відкриття прийшли волонтери-медики полку "Азов", викладачі та студенти Донецького Національного Університету та студенти вінницького технікуму. Кожен мав змогу висловити своє бачення того, що відбувається в країні...
Організувати виставку у Вінниці маріупольцям допомогла Вінницька обласна організація партії «Народний фронт».

“До нас звернулися активісти, і ми допомогли, бо хочеться нагадати нашим нагадати нашим містянам – якщо за вашими вікнами не гримлять вибухи, то це не означає, що у нас в країні немає війни", – сказав керівник організації Костянтин Кармалюк.

Виставку вже побачили у Києві, Тернополі та в самому Маріуполі. Її планується провести у всіх обласних центрах України. По завершенню  у Києві відбудеться благодійний аукціон, гроші з якого і використають на придбання польової кухні.

 Вінницький «Народний фронт» показав виставку «Маріуполь між війною та миром»

 Вінницький «Народний фронт» показав виставку «Маріуполь між війною та миром» - фото 2

 Вінницький «Народний фронт» показав виставку «Маріуполь між війною та миром» - фото 3

Вінницький «Народний фронт» показав виставку «Маріуполь між війною та миром» - фото 4

 Вінницький «Народний фронт» показав виставку «Маріуполь між війною та миром» - фото 5

Прес-служба партії «Народний фронт»