29 квіт. 2015 15:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

73

0

Вінницький самооборонівець пише ікони святих. Деякі передає до храмів

Вінницький самооборонівець пише ікони святих. Деякі передає до храмів

 Талант, даний Богом: самооборонівець пише ікони Божої Матері


Вінницький самооборонівець пише ікони святих. Деякі передає до храмів

 Самооборонівець з Вінниччини Сергій Борисенко пише ікони Божої Матері. На його рахунку вже майже 10 робіт. Про це інформує прес-служба «Самооборона Майдану» Вінницької області.

Це ікона Божої Матері Спорушниця грішних, Казанська, Почаївчська, Тихвенська, ікона Божої Матері Нев’янучий цвіт, Троєурочниця, Скоропослушниця, Остробранська, ікона Божої Матері Милуюча (яку він передав до храму Серафима Саровського) та ікона Божої Матері Стягнення загиблих, над якою він розпочав роботу.

«До того, щоб створювати сакральні образи, я йшов досить довго, - розповідає Сергій Борисенко – Малювати мені подобалося ще з дитинства, але батьки віддали мене в музичну школу. Однак закінчивши її, я все одно відчував бажання писати картини. Пробував писати пейзажі, портрети, але відчував що це не зовсім ті жанри образотворчого мистецтва, до яких прагне моя душа. І ось в один прекрасний момент до мене прийшло чітке усвідомлення того, що я маю писати саме ікони Божої матері. Я отримав благословення на це. І першу свою ікону - ікону Божої Матері Спорушниця грішних - я написав у 2007 році. З тих пір це стало тією справою, без якої я вже не уявляю свого життя», - розповідає громадський активіст.

За словами Сергія Борисенка, мистецтво написання ікони доволі складне, воно осмислюється «зсередини» і вимагає повної самовіддачі.

Ікона Божої Матері Стягнення загиблих, над якою він працює зараз, буде храмовою іконою церкви, що будується у Луці Мелешківській. На її написання майстер отримав благословення від Mитрополита Вінницького і Барського Симеона.

А ще Сергій Борисенко розповів про справжнє диво, яке пов’язане саме з цією іконою:

«Коли я готував полотно, на якому маю писати ікону, на ньому проявився лик Божої Матері. Для мене це стало добрим знаком, який свідчить про те, що я роблю недаремну справу, - поділився своїми враженнями іконописець».

Вінницький самооборонівець пише ікони святих. Деякі передає до храмів

Вінницький самооборонівець пише ікони святих. Деякі передає до храмів - фото 2

ВИННИЦА.info