30 берез. 2017 10:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

59

0

Вінницький суд звільнив від відповідальності переселенців, які незаконно отримали виплати

Вінницький суд звільнив від відповідальності переселенців, які незаконно отримали виплати

 На Вінниччині суд змусив переселенців повернути бюджетні кошти, які вони отримали незаконно


Вінницький суд звільнив від відповідальності переселенців, які незаконно отримали виплати

 29 березня Вінницьким міським судом винесено вирок у кримінальних провадженнях відносно 2-х переселенців, які незаконно отримали від Управління праці та соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації кошти, як допомогу, у зв’язку із переміщенням з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Так як незаконно отримані кошти громадяни повернули, суд їх звільнив від кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прокурор Вінницької місцевої прокуратури Оксана Муляр.

Відповідно до порядку «Надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 505 передбачено, що грошова допомога не призначається у разі, коли: будь-хто з членів сім’ї має у власності житлове приміщення, розташоване в регіонах, інших ніж тимчасово окупована територія України, райони проведення антитерористичної операції та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення; будь-хто з членів сім’ї має на депозитному банківському рахунку кошти у сумі, що перевищує 10-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Разом із цим, при подачі переселенцями заяви до Управління про необхідність виплати їм такої допомоги умисно не вказали про наявність у них коштів на банківському рахунку коштів у сумі, що перевищує 10-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб та нерухомого майна на неокупованій території.

Як наслідок, на підставі таких заяв їм незаконно виплачено із бюджету коштів на загальну суму 47 тис. гривень.

Дії таких осіб кваліфіковано за ч. 1 ст. 190 Кримінального Кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману). Однак враховуючи, що заподіяну шкоду ними повністю відшкодовано та особи вперше стали на кримінальний шлях, судом їх звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку із дійовим каяттям.

Вінниця.info