19 листоп. 2015 12:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

92

0

Вінницький вчитель інформатики став експертом Microsoft

Вінницький вчитель інформатики став експертом Microsoft

 Учитель з Вінниці став експертом Microsoft


Вінницький вчитель інформатики став експертом Microsoft

 Вчитель інформатики з вінницької загальноосвітньої школи №35 Іван Стромило був обраний до когорти сертифікованих учителів-експертів Microsoft.

 За словами вчителя-експерта, йому приносить велике задоволення співпраця з однодумцями, а також можливість обмінюватися досвідом з інноваційними педагогами України та світу. Іван Стромило розповідає про освітянську програму Microsoft.

 У чому полягає діяльність учителів-експертів Microsoft?

 Насамперед, ми відкриваємо для себе технологічні новинки й освітні технології, нові підходи до формування навичок ХХІ століття. А далі, в рамках програми, проводимо навчальні вебінари, тренінги на яких розглядаємо разом із освітянами можливості інтеграції інноваційних технологій у навчально-виховний процес.

 Програма сертифікованих учителів-експертів Microsoft розпочала свою діяльність в Україні нещодавно, але наша команда експертів вже встигла провести кілька семінарів-тренінгів. Так, мені дуже приємно запам’яталася зустріч з учителями Одеси...

 А що саме ви розглядали з одеськими вчителями на тому тренінгу?

Ми спробували побачити, які можливості відкривають школі хмарні технології, а саме сервіси Office365. Їхній потенціал використовують уже в багатьох школах світу. В Україні прикладом такого інноваційного впровадження може слугувати, наприклад Ліцей інформаційних технологій у Дніпропетровську. До речі його викладачі діляться досвідом через свої вебінари.

Що найбільше вам подобається в цій програмі?

 Подобається розвиватися, рухатися вперед, вчитися новому, реалізовувати нові освітні проекти.

 Що ви радите вчителям, яким бракує техніки в своїх шкільних кабінетах?

Раджу своїм колегам, наприклад, звернути увагу на цікаві освітні програми та конкурси, які проводить компанія Microsoft. Беріть участь у конкурсах, перемагайте, отримуйте призи і - навчайте своїх вихованців бути конкуренто-спроможними в сучасному світі. Наприклад, наша загальноосвітня школа №35 Вінницької міськради постійно бере участь у різноманітних конкурсах. І ми вже двічі виборювали комп’ютерну техніку: у 2013 році ми отримали в рамках конкурсу дюжину ноутбуків, у 2014 році – 10 ноутбуків та копіювальний центр.

 А хто має ініціювати участь у освітніх програмах?

 Звісно, що ініціатором усього має бути сам педагог, тільки тоді буде результат!

 Що б ви побажали тим, хто хоче рухатися вперед?

 Колеги-новатори, не гаймо часу. Кожен день приносить нове знання. Нумо до навчання! І, звісно ж, діліться своїми знаннями з колегами - публікуйте статті, пишіть блоґ, друкуйтесь у фахових виданнях. Зичу всім радісної освіти!

Вінницький вчитель інформатики став експертом Microsoft

Оsvita.ua.