3 верес. 2017 11:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Інтерв'ю
0

189

0

Вінницький вчитель, який у ТОП-20 найкращих в Україні, викладає по принципах гуманістичного підходу

Вінницький вчитель, який у ТОП-20 найкращих в Україні, викладає по принципах гуманістичного підходу

Інтерв’ю з Владиславом Качуром, який увійшов у 20-ку найкращих вчителів України 


Вінницький вчитель, який у ТОП-20 найкращих в Україні, викладає по принципах гуманістичного підходу

 Владислав Качур, який увійшов у ТОП-20 найкращих вчителів України, готується до поїздки в Одесу, де відбудеться зустріч  всіх номінантів на звання кращого вчителя. Вінницький педагог - викладач англійської мови та літератури, вчителя німецької мови. Працює у ЗОШ №6. Зауважує, взяти участь у конкурсі його умовили.

«Про конкурс я дізнався з Інтернету, але спочатку у мене не було намірів брати у ньому участь. Все-таки дуже високий рівень, так би мовити, «абсолютка» серед учителів з різних предметів. Наскільки мені відомо, заявку мої учні або колеги не подавали, однак про те, що мені варто брати участь у цьому конкурсі мені говорило чимало людей. Мої колеги та друзі скидали мені посилання на сторінку з анкетою, але я довго вагався і, врешті-решт, за кілька днів до завершення прийому заявок, після чергового повідомлення від колеги про конкурс, сприйняв це як знак згори і все ж таки наважився на участь», - розповідає Вінниця.info  Владислав.

Від вчителя вимагалося заповнити онлайн-заявку на сайті Global Teacher Prize Ukraineта надіслати своє резюме. Організатори конкурсу на сторінці фейсбук Global Teacher Prize Ukraine повідомили, що було подано 632 анкети з різних куточків України.

«Мені важко сказати у чому моя перевага, оскільки усі ТОП-20 учителів є надзвичайно талановитими, креативними та мають дуже багато різних розробок та здобутків. У мене так само як і у решти також є свої досягнення, участь у різноманітних міжнародних тренінгах та проектах, свої «родзинки» викладання. Гадаю, що моя методика викладання, яка є поєднанням методів та прийомів формальної та неформальної освіти, а також ґрунтується на принципах гуманістичного підходу до викладання, плюс застосування різних ІКТ-інструментів (CALL та MALLтехнологій) можуть бути цікавими для моїх колег», - продовжує.

Далі на ТОП-20 чекає зустріч в асесмент-центрі в Одесі.

«За інформацією від організаторівз 16 по 18 вересня на нас очікують цікаві знайомства з надзвичайними вчителями не тільки України, а навіть Кенії. Майстер-клас MikeWamaya, який минулого року увійшов до ТОП-10 найкращих учителів світу, обмін досвідомміж агентами освітянських змін, командна робота, бізнес-сніданки, лекції-воркшопи, тренінги, навчання, пісніпідгітару та ранкові квести. Щодо мене, то незалежно від результату конкурсу, я налаштований на подальшу працю та самовдосконалення і те, що я опинився у ТОП-20 вже є надзвичайною радістю для мене. На мою думку, тут є важливою не перемога, а досвід, знайомство з найкращими вчителями України, які надихають та мотивують до подальшого бажання навчати, експериментувати, креативити тощо», - зауважує.

Вінницький вчитель, який у ТОП-20 найкращих в Україні, викладає по принципах гуманістичного підходу

Своїм досвідом вчитель завдячує людям, які розкрили його талант.

«В першу чергу, я вдячний Богу за своїх батьків, які прищепили мені любов до праці, навчили мене цілеспрямованості, позитивному мисленню, вмінню любити життя, а також завжди підтримують мене. Також я – щаслива людина, оскільки на моєму життєвому шляху я завжди зустрічав і зустрічаю надзвичайних людей, які мене надихають своїм прикладом. Моїми першими наставниками і натхненниками були вчителі Вінницької школи № 15, які мене допомогли мені розкрити свої таланти, сприяли моєму розвитку та формуванню як особистості. Саме в школі я полюбив вивчення іноземних мов. Цей потяг мені допомогли закріпити у відділенні англійської мови Вінницької філії Малої Академії Наук України, де я вперше відчув себе у ролі науковця-дослідника англійської мови. Тому, обираючи ВУЗ, я без вагань подав документи до інституту іноземних мов Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, де провчився п’ять незабутніх років і під чутливим керівництвом справжніх професіоналів здобув науковий ступінь магістра за спеціальністю  викладача англійської мови та літератури, вчителя німецької мови. 

Після закінчення університету одразу пішов працювати у Вінницьку школу-гімназію № 6, де одразу став шкільним татусем 6-Б класу. Мені дуже сподобався чудовий педагогічний колектив, надзвичайні учні та особлива затишна атмосфера цієї гімназії, тому я працюю тут дотепер.

 Хочу також відзначити той величезний досвід, який я отримав завдяки членству у ГО Вінницький регіональний центр інформації „Креатив”. Персональна подяка її керівнику, Оксані Бондар, завдяки якій я мав честь представляти Україну на різних міжнародних освітніх тренінгах та проектах у рамках програми ЄС «Молодь в Дії» (зараз «Ерасмус+»), що мало потужний вплив на мій світогляд та урізноманітнення мого педагогічного арсеналу.

А загалом, я - людина-оптиміст і вважаю, що кожна дитина є креативною і талановитою особистістю. Завдання вчителів – допомогти їй розкрити та розвинути свої таланти, та дати їй «крила», що піднесуть її до вершин творчості. Саме так колись трапилось зі мною, тому я вдячний Богу, своїм батькам і вчителям за те, ким я є зараз», - констатує.

Найкращого вчителя України за версією GlobalTeacherPrizeUkraine урочисто оголосять 7 жовтня.

Вінниця.info