24 берез. 2017 14:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

79

0

Вінницький водій по справі «булочки з маком» готується виправдовуватися (відео)

Вінницький водій по справі «булочки з маком» готується виправдовуватися (відео)

Збирає матеріали, але говорити на камеру відмовляється 


Вінницький водій по справі «булочки з маком» готується виправдовуватися  (відео)

Булочка з маком – виправдання водія, у якого в організмі виявили наркотики. У Вінниці резонансне судове  рішення спровокувало експерименти городян перевіряти, чи  викликають сп’яніння хлібобулочні вироби.

Тим часом Вінниця.info розшукала цього автомобіліста. Крім того, нам вдалося переговорити з працівником Вінницького обласного наркологічного диспансеру, який давав свідчення у суді. Та можемо ексклюзивно показати відео моменту, коли водія перепинили.

(Відео з нагрудних камер Патрульної поліції Вінниці)

Вечір 12 грудня. У Вінниці неподалік власного будинку перепиняють підозрілого 28-річного водія. На думку патрульних поліцейських, у нього ознаки наркотичного сп’яніння. Тремтять руки. Почервонілі очі. Аби перевірити підозри,  пропонують пройти обстеження. Той не відмовляється, з правоохоронцями їде у диспансер.

«Очі можуть бути червоні, тому, що я не спав цілу ніч. Тільки що повернувся з Львівської області», - каже водій.

В обласному наркологічному диспансері провели перевірку  мульти-тестом.

«Це тест, який дає показники на маріхуанну, кокаїн, морфир, анфітамін, меданфітамін», - зауважує завідувач лабораторією диспансеру Лариса Смірнова.

Результат позитивний. Виявляють морфіни-опіати. Поліцейський виписує протокол по статті 130, за керування автомобілем у нетверезому стані. Штраф за це понад 10 тисяч гривень та тимчасове позбавлення  водійських прав. Та водій переконує. Крім булочки з маком нічого не вживав.

«Після того, як він пройшов тест, він вже розповідав про ці булочки», - пригадує той вечір вінницький  патрульний поліцейський В’ячеслав Павленко.

Через три місяці булочки з маком і стають прецедентом у висновках Вінницького міського суду, де розглянули справу. Водія виправдовують. Суддя переконує, на основі свідчень працівника Наркологічного диспансеру.

 «Суд запитав стосовно вищевказаних булочок з маком, він вказав, оскільки ми соцтерапії не визначаємо якісний показник, так, дійсно, це могло. Я не фахівець, не експерт… у мене медичної освіти немає. Зрозуміло, чому я так виніс?», - переконує  Юрій Ковбаса, суддя Вінницького міського суду.

Нарколог, який свідчив на суді, апелює.

«Булочка з маком не може буди причиною стану сп’яніння.  В принципі, таке можливо. Але воно не спричинює стан сп’яніння. Тут невідома ситуація, чи водій їв їх, чи не їв. Все рішення йде за суддею», - каже лікар Микола Конотоп.

Поки судді та медики з’ясовують, водій готує докази на своє виправдання. Але фотографуватися, чи дозволити зняти його відповідь на камеру, категорично забороняє.

«Ці матеріали, ці, що я хочу розказати, вони на пальцях не показуються. Хочу максимально об’єктивно, максимально по фактам це вам викласти», - виправдовується.

Щоб зрозуміти, чи водій дійсно став жертвою обставин, Вінниця.info пішла до сусідів. Ті, як ніхто повинні знати про  водія більше. Але  про інцидент там  нічого не чули. Люди шоковані.

Вінницький водій по справі «булочки з маком» готується виправдовуватися  (відео)

«Я не вірю! Розумієте? Я людину знаю півтора року, напевно, Може, й більше, я за ним такого не замічала ні разу. Мені так було, що треба було визвати скору. Я його визивала, він помагав. І ми ж в дворі живемо.  Я за ним такого не замічала. Ніколи», - зауважує Раїса Кузьменко.  

Для того, щоб зрозуміти ситуаціє в ідеалі, чекаємо зібраних матеріалів від водія, які він обіцяв направити всім виданням Вінниці.

Вінниця.info

title