17 жовт. 2015 10:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

90

0

Вінницькому кінотеатру «Родина» на річницю подарували мобільний кінотеатр

Вінницькому кінотеатру «Родина» на річницю подарували мобільний кінотеатр

 До 70-річчя кінотеатру «Родина» заклад отримав у подарунок мобільний кінотеатр 


Вінницькому кінотеатру «Родина» на річницю подарували мобільний кінотеатр

 15 жовтня у кінотеатрі «Родина» відбулися урочистості з нагоди його 70-річчя. У подарунок від міської ради він отримав мобільний кінотеатр, завдяки якому працівники закладу зможуть показувати фільми у різних куточках міста. А подарунком для глядачів у цей день став прем’єрній показ стрічки «Брати».

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

70 років тому у жовтні рішенням обласної ради було вирішено передати приміщення клубу взуттєвої фабрики для дитячого кінотеатру міста Вінниці. Вчора кінотеатр відзначив свій ювілей.

«Дуже приємно, що сьогодні  люди набагато жвавіше відвідують кінотеатр, особливо молодь. Юнаки та дівчата цікавляться новинками і кажуть, що у нас демонструються такі стрічки, яких не побачили на інших екранах. А також те, що у «Родині» можна подивитися фільми для різних вікових категорій, – каже директор МКП «кінотеатр «Родина» Галина Бондар. – Сьогодні керівництво міста дуже багато уваги приділяє нашому кінотеатру. У нас відбуваються кінофестивалі різних країн світу, наприклад, іспанського, британського кіно, демонструємо різноманітні фільми, але більше працюємо з вітчизняним кінематографом».

Колектив кінотеатру приймав вітання від представників міста та області.

«Кінотеатр «Родина» – це комунальний заклад, яких зараз мало залишилося по Україні. На початку 90-х років наша країна переходила на індивідуальний шлях розвитку і в першу чергу увага зверталася на економічний стан, а культура залишалася на задньому плані. Тоді кінотеатри, які мали статус комунальних підприємств закривалися, або ставали приватними. А наш кінотеатр до цього часу успішно працює. Міська влада підтримує цей заклад і підтримуватиме й надалі. А сьогодні дарує мобільний кінотеатр, для того, щоб працівники могли виїжджати у різні куточки Вінниці і демонструвати там стрічки як українського, так і світового виробництва», - сказала в.о. директора департаменту культури Вінницької міської ради Ганна Ковальчук.

Крім мобільного кінотеатру від міської ради працівники закладу отримали грамоти та грошові премії.

У день відзначення ювілею у кінотеатрі показали прем’єру фільму «Брати».

 

Вінницькому кінотеатру «Родина» на річницю подарували мобільний кінотеатр

 

Вінницькому кінотеатру «Родина» на річницю подарували мобільний кінотеатр - фото 2

Вінницькому кінотеатру «Родина» на річницю подарували мобільний кінотеатр - фото 3

 

Вінницькому кінотеатру «Родина» на річницю подарували мобільний кінотеатр - фото 4

ВИННИЦА.info