20 жовт. 2017 12:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

70

0

Вінниця хоче купувати муніципальні автобуси за державний кошт

Вінниця хоче купувати муніципальні автобуси за державний кошт

 Вінниця надала міністерству пакет всіх документів і чекає на відповідь.


Вінниця хоче купувати муніципальні автобуси за державний кошт

 Виконавчий комітет міськради дозволив «Вінницькій транспортній компанії» подати заявку до Міністерства екології на участь у програмі «Закупівля муніципальних автобусів, які працюють на природному газу» в рамках Кіотського протоколу. Проект передбачає придбання автобусів за кошти державного бюджету.

Як розповів Вінниця.info директор ВТК Михайло Луценко, поки що це лише офіційне прохання. Вінниця надала міністерству пакет всіх документів і чекає на відповідь.

«Наразі рано говорити про якісь цифри. Варто розуміти, що аналогічні заявки подало не одне місто, навівши свої докази. Ми аргументуємо, що сьогодні місту не вистачає автобусів, щоб захватити всю периферію. А якщо будемо закуповувати ті, що курсують на бензині, то кількість шкідливих викидів значно зросте. Чекаємо на відповідь», - говорить Михайло Луценко.

Довідка 

Кіотський протокол — міжнародна угода про обмеження викидів в атмосферу парникових газів. Головна мета угоди: стабілізувати рівень концентрації парникових газів в атмосфері на рівні, який не допускав би небезпечного антропогенного впливу на кліматичну систему планети.

Вінниця.info