20 січ. 2016 15:13

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Місто
0

107

0

Вінниця хоче стати власником дитячого санаторію і водоканалу

Вінниця хоче стати власником дитячого санаторію і водоканалу

 Вінницька влада ініціюватиме передачу майна в комунальну власність міста 


Вінниця хоче стати власником дитячого санаторію і водоканалу


 Минулого року Вінницька міська рада прийняла рішення «Про надання згоди на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади м. Вінниці нерухомого майна та плавзасобів пристані «Вінниця». Цього року готують документи, щоб прийняти у комунальну власність Вінниці майно дитячого санаторію на Старому місті та комплекс будівель, споруд та мереж водопостачання, які розташовані в межах м. Вінниця та перебувають у користуванні комунального підприємства «Вінницяоблводоканал».

Про це повідомив директор департаменту комунальних ресурсів Вінницької міської ради Ігор Шутак.

На наступну сесію Вінницької міської ради, яка має відбутись 29 січня, виконком підготував два проекти рішень, якими передбачено надання згоди на прийняття в комунальну власність м. Вінниці комплексу будівель по вул. Маяковського, 247 (за даною адресою розміщуються дитячий санаторій - ред.) та комплексу будівель, споруд, мереж водопостачання та каналізації «Вінницяоблводоканалу», які розташовані в межах м. Вінниця.

Умовою прийняття дитячого санаторію в комунальну власність міста є те, що майно використовуватиметься для соціально-культурних потреб територіальної громади міста і не відчужуватиметься в приватну власність.

Вінниця хоче стати власником дитячого санаторію і водоканалуІгор Шутак розповів, що у місті хочуть з часом створити власний оздоровчий табір для дітей, адже більшість вінницьких школярів влітку відвідують лише пришкільні табори.

Дані рішення є лише початком процедури передачі майна. Як показує практика, ці процеси досить тривалі, бо навіть прийняте в лютому 2015-го рішення про прийняття у власність Вінниці пристані, яка по вул. Козицького, поки що не зрушило з місця. За словами Ігоря Шутака, міськрада просила Міністерство інфраструктури для початку створити спільну комісію, щоб провести хоча б інвентаризацію майна, але навіть цього урядовці не зробили. Наразі все в стадії «переписок».


Але якщо місту вдасться перевести у власність територіальної громади зазначені об’єкти, городяни від цього лише виграють, адже є досвід із передачею з власності Збройних Сил СКА на Фрунзе. На об’єкт знайшли інвестора, який завершує роботи по розробці проектної документації, і проводитиме реконструкцію приміщення, де буде сучасний спорткомплекс з аквапарком та SPA.

ВИННИЦА.info